Máte rádi saláty? A rádi zkoušíte mnohdy netradiční kombinace surovin? Pak jste ve správný čas na správném místě. Dnes vám totiž chceme dát recept na „tuňákový“ salát z cizrny, který vás překvapí svou rozmanitou chutí.
Že vám to nejde dohromady? Inspirujte se receptem níže a schválně vyzkoušejte, jak tahle jednoduchá svačinka chutná. Jsme přesvědčeni, že si recept uložíte a budete se k němu rádi vracet. Pochutnají si totiž i masožravci.
Veganský „tuňákový“ salát
Ještě jsme zapomněli zmínit jednu důležitou věc: tenhle recept je skvělý i pro vegany. Tuňáka v něm nehledejte. Chutí ale i tak dokáže velmi příjemně překvapit.
Jedná se o jednoduchý falešný „tuňákový“ salát, který lze podávat mnoha způsoby, jak upozorňuje simple-veganista.com.
Jak si připravit falešný tuňákový salát?
Pokud rádi zkoušíte něco nového, je správný čas se do toho pustit. Na přípravu „tuňákového“ salátu z cizrny budete potřebovat následující suroviny: plechovku cizrny, jednu žlutou nebo červenou cibuli, kousek nakrájeného celeru, 200 g veganské majonézy, lžíci čerstvé pažitky, trochu nakrájených kyselých okurek, sůl a pepř.
Nejdříve slijete cizrnu, nasypete ji do misky a rozmačkáte vidličkou. Cibuli nakrájíte najemno, celer na drobné kostičky, podobně i kyselé okurky. Všechny suroviny přidáte k rozmačkané cizrně a dobře promícháte. Na závěr dochutíte solí a pepřem.
Pokud byste chtěli salát ještě povýšit, přidejte nakrájené kapary, česnek nebo olivy. Pro krémovější, ale už ne veganský salát přidejte zakysanou smetanu, jak doporučuje web thespruceeats.com.
Cizrnovo-tuňákový salát
Abychom neochudili i milovníky tuňáka, přinášíme v závěru tip na cizrnovo-tuňákový salát, který hraje všemi barvami. Na jeho přípravu potřebujete plechovku tuňáka, plechovku cizrny, balkánský sýr a zeleninu, kterou máte zrovna po ruce – čím barevnější, tím lepší.
Všechny suroviny smíchejte, použijte rajčata, salátové okurky, ředkvičky a, pokrájenou cibuli. Nezapomeňte i na nějaké bylinky, například petrželku, která salátu dodá svěží barvu.
Zdroj: simple-veganista.com, thespruceeats.com, wellplated.com
Autor: Natálie Kabourková