Naučte se, jak dostat z citronu víc šťávy. Klíčem je teplo

Zdroj: Shutterstock

Citronová šťáva je skvělá do čaje i obyčejné vody, ze které rázem udělá výborné pití. Šťávu z citronu můžeme přidat i do moučníků a různých dezertů, kterým přidá na osvěžujícím aroma. Každý z nás má svůj fígl na to, jak dostat z citronu co nejvíce šťávy.

Možná citron zbavíte šťávy klasicky s odšťavňovačem. Nebo jste si oblíbili trik se špejlí. My pro vás máme další skvělý fígl, díky kterému snadno dostanete z citronu maximum kyselé šťávy.

Vložte citron do mikrovlnné trouby

Napadlo by vás někdy vložit celý citron do mikrovlnné trouby? Ano, určitě už jste někde četli nebo slyšeli, že plátky citronu v misce s vodou uvolní nečistoty. O to tu však dneska nejde.

Dnes vám chceme ukázat trik, jak dostat z citronu maximum šťávy, a to tak, že citron nejdříve necháte 20 až 30 vteřin v mikrovlnce, kde jej zahřejete.

Chlad stahuje, teplo povoluje

Lednice je nejlepším místem pro skladování citrusů, pokud chcete, aby vám co možná nejdéle vydržely čerstvé a šťavnaté.

Je to proto, že studené prostředí v chladničce způsobuje, že membrány zadržující šťávu v citronech a jiných citrusech se zpevňují.

My ale chceme z citronu šťávu dostat, a to co možná největší množství. Proto naopak potřebujeme teplo, které tyto membrány uvolní, a tím pádem se nám podaří citron mnohem lépe odšťavnit.

Je to snadné

Nic složitého na tom není. Položte citron na talířek nebo jej vložte do misky. Následně ho dejte do mikrovlnky a nechte ho 20 až 30 vteřin zahřívat.

Poté vezměte lis na citrony, citron rozpulte a šťávu vymačkejte. Nebo zkuste trik se špejlí, kdy citron po vyndání z mikrovlnné trouby pomačkáte na kuchyňské lince, poté ho propíchnete a šťávu z něho vymačkáte.

Zdroj: thekitchn.com, tastingtable.com

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz