Tortelliny jsou jedním z mých nejoblíbenějších druhů těstovin. Jsou plněné masem, sýrem nebo zeleninou a mají nespočet využití. Já je ráda začleňuji hned do několika receptů. Jedním z nich je i letní tortellinový salát.
Tradiční tortelliny pocházejí z italského regionu Emilia-Romagna a jsou považovány za specialitu města Bologna, píše Culture Trip. V dnešní době se jedná o jídlo oblíbená i u nás.
Salát s olivami a mozzarellou
Na přípravu salátu budete potřebovat 500 gramů čerstvých tortellin, 200 gramů cherry rajčat, okurku, 100 gramů černých oliv, 100 gramů mozzarelly, 50 gramů rukoly a červenou cibuli.
Salát jednoduše připravíte tak, že tortelliny uvaříte podle návodu na obalu a potom všechny ingredience smícháte dohromady a necháte pokrm vychladnout v lednici. Podává se studený a v letních dnech je vynikajícím obědem.
Především rajčata a okurky jsou z velké části tvořená vodou, což dopomáhá tělu s hydratací. Pokud máte v létě problémy s dodržováním pitného režimu, může vám v tomto ohledu pomoci zařadit tuto zeleninu do jídelníčku, píše Real Simple.
Ze zbytku připravíte tortellinovou polévku
Pokud to náhodou s těstovinami přeženete a nějaké vám zbydou, využít se dají kromě salátu v mnoha dalších pokrmech. Pravidelně si doma připravuji například tortellinovou polévku.
I do té se přidávají rajčata, kromě toho v ní ale také zužitkujete bazalku ze zahrádky, baby špenát, milovníky masa pak potěší, že se při její přípravě využívají také klobásy. Polévku máte poměrně rychle hotovou a jde o sytý pokrm, který klidně může sloužit jako hlavní chod.
Zdroj: Autorský recept, Culture Trip, Real Simple, Jíme to
Autor: Šárka Cvrkalová