Tiramisu z ovesných vloček: Jednoduchá sladká snídaně, kterou si oblíbí celá rodina

tvarohovy_dezert
zdroj: Shutterstock

Máte rádi tiramisu, ale nechce se vám připravovat s celým dortem, který navíc obvykle bývá hodně kalorický? Já doma někdy připravuji ovesné vločky s tiramisu, které si celá rodina vychutnáváme k snídani. Jde o snadný pokrm, který vás po ránu příjemně svou sladkou chutí nastartuje, výrazně po něm ale nepřiberete, pokud ho nebudete jíst každý den.

Tiramisu bylo v naší rodině vždy oblíbené. Uvědomuji si ale, že nejde právě o nejzdravější jídlo. V kombinaci s ovesnými vločkami je nicméně následující recept plný vlákniny a jedná se o snídani, kterou si můžete dopřát i dvakrát v týdnu.

Co budete potřebovat

Na přípravu tiramisu krému budete potřebovat 250 gramů měkkého tvarohu, 100 gramů zakysané smetany, lžíci medu, lžičku vanilkového extraktu a 2 lžíce instantní kávy, které rozpustíte ve dvou lžících vody.

Na ovesnou vrstvu si připravte šálek ovesných vloček, půl šálku mléka (já obvykle používám rostlinné, ale může být i klasické), lžíci medu a kakao na posypání. Na závěr pak už budete potřebovat jen čerstvé jahody nebo borůvky na dozdobení.

Postup je snadný

Jako první si připravte tiramisu krém. V míse smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, med a vanilkový extrakt. Pomocí metličky směs důkladně vyšlehejte dohladka. Přidejte rozpuštěnou instantní kávu a vše jemně promíchejte.

Na ovesnou směs smíchejte v rendlíku ovesné vločky a mléko. Potom přidejte podle vlastní chuti med. Za občasného míchání směs zahřívejte, dokud ovesné vločky nenabobtnají a nevytvoří se řídká kaše.

Do sklenice nejprve dejte vrstvu krému, potom přidejte vločkovou kaši. Opakujte vrstvení, dokud nevyčerpáte všechny ingredience. Poslední vrstvou by měl být tiramisu krém, který nakonec ozdobíte kakaem a čerstvým ovocem. Pokrm nechte v lednici přes noc a druhý den si ho dejte ke snídani.

Zdroj: Autorský recept

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz