Tereza Fajksová je česká modelka a Česká Miss Earth 2012. Kromě toho je ale také vynikající kuchařkou. Tvrdí to o sobě ona sama, celá řada receptů, které v minulosti lidem představila, tomu ale také odpovídá.
V roce 2013 bojovala v pořadu Prostřeno, kde ukázala, že vaření je jejím velkým koníčkem. O tři roky později v článku pro Blesk uvedla, že svého partnera rozmazluje a vyvařuje mu všechno, na co má chuť. Sama prozradila, že miluje francouzskou kuchyni.
Panenka s ratatouille
Fajksová se v minulosti nechala slyšet, že nemá příliš ráda kuchyni asijskou. V té francouzské se ale vyzná velmi dobře a pravidelně ji doma připravuje. Jedním z jejích oblíbených jídel je panenka s ratatouille.
Na její přípravu budete potřebovat 2 vepřové panenky, 4 červené cibule, 3 papriky, 2 cukety, 250 gramů cherry rajčat, plechovku rajčatového protlaku, provensálské koření, sůl, mletý pepř a olej.
Snadná příprava
Vepřovou panenku nejprve nakrájejte na medailonky. Rukou je naklepejte, osolte a opepřete. Potom ji prudce opečte z obou stran a po snížení teploty dopékejte asi 3 minuty.
Cibuli, papriky, cukety a rajčata nakrájejte na stejné kousky. Orestujte je na olivovém oleji. Podle chuti směs osolte, opepřete a přidejte provensálské koření. Potom dejte směs do zapékací misky, zalijte protlakem a zapékejte asi 30 minut.
Nakonec už jen jídlo vyskládejte vkusně na talíř a dozdobte čerstvou bazalkou. Fajksová si dává záležet i na servírování, a její blízcí tak vždy dostanou jídlo, které dokonale chutná i vypadá.
Zdroj: Prima Ženy, Blesk, Aha!
Autor: Šárka Cvrkalová