Máte rádi sladké dezerty, ale neradi připravujete pečené koláče? Já dělám poměrně často recept s názvem tarta de la abuela. Jde původem o španělský dezert, který připravíte velmi snadno a to i bez pečení. A chutná každému, koho znám.
Doslova se pokrmu říká babiččin koláč. A to značí, že na něm nemůže být nic špatného. Babičky přece vždy dělají ty nejlepší dezerty. A platí to i u těch španělských. Připravte si tarta de la abuela doma i vy.
Co budete potřebovat
Na přípravu jídla budete potřebovat asi 45 sušenek obdélníkového tvaru, 150 mililitrů mléka a 2 lžíce vaječného likéru. Na vanilkový krém si připravte 6 žloutků, litr mléka, 150 gramů cukru a 120 gramů kukuřičného škrobu.
Nakonec budete potřebovat už jen čokoládovou polevu, kterou připravíte ze 75 gramů čokolády, 75 mililitrů smetany ke šlehání a 20 gramů másla.
Jak na přípravu
Připravte si hluboký pekáč, jehož dno vyložíte vrstvou sušenek. Ty předtím namočte v mléce smíchaném s likérem. V misce rozmíchejte kukuřičný škrob s cukrem a mlékem. Přidejte žloutky a směs pozvolna vařte na pánvi do zhoustnutí.
Polovinu tohoto krému následně rozetřete na sušenky. Potom položte další vrstvu sušenek, znovu krém a nakonec poslední vrstvu sušenek. Poslední vrstu potom přelijte čokoládovou polevou, kterou připravíte rozpuštěním čokolády ve smetaně.
Dezert nechte zatuhnout v lednici a po dvou hodinách ho můžete nakrájet na jednotlivé porce. Na talíři je vhodné ho dozdobit například nasekanými oříšky nebo lístky čerstvé máty.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová