Pokud máte rádi jednoduché a trochu netradiční recepty, pak jste na správném místě. Kdo se nebojí odvážných kombinací surovin a chutí, ten by měl určitě vyzkoušet sýrový salát s jablky.
Přesně na tuhle dobrotu vám dnes přinášíme recept. Konkrétně na netradiční salát, který v sobě kombinuje čerstvost křupavých jablek a výraznou chuť sýrů. Vyzkoušíte ho?
Připravte si sýrový salát s jablky
Možná vás tahle kombinace na první pohled odrazuje. Třeba si neumíte představit, jak můžou dohromady chutnat jablko a sýr. Vyzkoušet se má ale všechno. Připravte si proto 500 gramů čínského zelí, 100 g uzeného sýra, dvě jablka, 150 g eidamu, 100 g camembertu, jeden svazek mladé jarní cibulky a 100 g pikantního hermelínu. Na zálivku ještě budete potřebovat 100 g majonézy, 4 lžíce citronové šťávy a 1 kelímek bílého jogurtu.
Nejdříve čínské zelí zbavte zvadlých listů a košťálu a poté ho nadrobno nakrájejte. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Cibulku nakrájejte na kolečka, a poté všechny sýry nakrájejte také na kostičky.
Ve vedlejší misce si připravte zálivku tak, že si jogurt smícháte s majonézou, ochutíte lžícemi citronové šťávy a případně ještě solí. Poté zálivku smícháte se zbylými surovinami a salát dejte vychladit do lednice. Podávejte například s celozrnným pečivem.
Zkuste také pikantní sýrový salát s jablky
Pokud máte rádi nejen čerstvé chutě, ale nebojíte se ani těch pikantních, máme pro vás zajímavý recept na sýrový salát s chilli. Na lahodné spojení sýrů, jablek a pálivého chilli budete potřebovat 90 g camembertu, 100 gramů goudy, 50 g nivy a dvě středně velká kyselejší jablka. Nesmí chybět zálivka, kterou připravíte ze dvou lžic majonézy, dvou lžic zakysané smetany, jedné lžíce sladké chilli omáčky a špetky soli.
Opět jako v předchozím receptu všechny suroviny nakrájejte na kostičky a smíchejte v misce. Ve vedlejší míse si připravte zálivku, kterou poté smíchejte se salátem a všechno dejte vychladit do lednice. Sýrový salát s jablky a chilli můžete podávat s čerstvou bagetkou, ale klidně si ho lze vychutnat i samotný.
Zdroj: Lifee.cz, apetitonline.cz, vareni.cz
Autor: Natálie Kabourková