Unagi: Japonská pochoutka, kterou byste zasyrova nikdy neměli pozřít
Světové pokrmy

Unagi: Japonská pochoutka, kterou byste zasyrova nikdy neměli pozřít

Unagi je netradiční pokrm, který může být v některých případech také velmi jedovatý. Jedná se o sladkovodního úhoře žijícího v Japonsku, který je ve zpracované podobě považován za lahůdku. Syrový ale může být životu nebezpečný. […]

Legendární maďarská zelňačka: Její sílu měly využívat již římské legie, teď pomáhá proti kocovině
Recepty

Legendární maďarská zelňačka: Její sílu měly využívat již římské legie, teď pomáhá proti kocovině

Maďarská zelňačka neboli korhelyleves je skvělou pomocí po flámu. Nejen v Maďarsku je oblíbená zejména po silvestrovské noci. Pokud tedy před sebou máte nějaký večírek, připravte si tuto polévku předem, protože druhý den je ještě chutnější. […]

Pompano en Papillote: Prostý, ale geniální nápad. Upečte si rybu v pečicím papíru
Recepty

Pompano en Papillote: Prostý, ale geniální nápad. Upečte si rybu v pečicím papíru

Navzdory složitému názvu Pompano en Papillote je pečení ryb v pečicím papíru jedním z nejjednodušších způsobů jejich přípravy. Přečtěte si, kdo a proč tento koncept vymyslel, a připravte si vlastní rybu v pergamenu. Co označuje spojení Pompano […]

cordon bleu
Maso

Cordon bleu, nebo gordon blue? Naučte se jediný správný název oblíbeného francouzského řízku

Správný název pokrmu, který očekáváte, je cordon bleu a jeho původ najdete ve francouzské kuchyni. Jeho základem je telecí maso, šunka, sýr a trojobal. Následně se smaží jako klasický vídeňský řízek. České restaurace si moc […]

cockova polevka
Luštěniny

Lentejas con chorizo: Chutná španělská čočková polévka je zajímavou variantou té české

Jak už to u Španělů bývá, rádi dávají do pokrmů svou tradiční masovou pochoutku chorizo. Jde o uzeninu z vepřového masa pocházející z Pyrenejského poloostrova. Velice často je součástí různých vařených pokrmů. Pro chorizo je typickým kořením […]

Fromage de tete
Recepty

Fromage de tête: Elegantní způsob, jak se Francouzi snažili pojmenovat jídlo z prasečích hlav

Jídlo podobné huspenině nebo zabijačkovému sulcu má celou řadu názvů. Kromě hlavového sýra je to také lisovaná hlava, mramorovaná hlava nebo pâté de tête. Vepřová delikatesa je oblíbená v různých variantách v mnoha evropských zemích a zřejmě […]