Pommes Anna: Jídlo, které nese pojmenování po kurtizáně z 19. století, vytvoříte velmi snadno
Recepty

Pommes Anna: Jídlo, které nese pojmenování po kurtizáně z 19. století, vytvoříte velmi snadno

Pommes Anna je oblíbeným jídlem především ve Francii. Jedná se o jednoduchou přílohu k masu, která se rozšířila po celém světě. Na její přípravu navíc potřebujete jenom tři suroviny. Pommes Anna je bramborový koláč, který […]

Díky severské dietě nejen zhubnete. Nastaví vám celkově zdravý životní styl
Hubnutí

Díky severské dietě nejen zhubnete. Nastaví vám celkově zdravý životní styl

Severská dieta funguje nejen při hubnutí. Při jejím dodržování se člověk celkově naučí žít zdravě, sníží svou hladinu cholesterolu a také hladinu cukru v krvi. Jde tedy o prevenci před mnoha nemocemi, pokud ale chcete […]

Nejdražší potravina světa: Pochází z extrémně vzácných ryb a dáte za ni pořádný balík
Světové kuchyně

Nejdražší potravina světa: Pochází z extrémně vzácných ryb a dáte za ni pořádný balík

Kaviár je obecně jídlo, které je považováno za luxus. Někteří lidé ho milují, jen málokdo si ho ale může dopřát denně. A to se bavíme o tom klasickém. Víte ale, že existuje také bílý kaviár, […]

sele
Maso

Cochinillo asado: Pečené sele je španělským gastronomickým dědictvím. Jeho tradice ale kvůli ochraně zvířat upadá

Pečené sele bylo ve Španělsku dlouho považováno za standardní kulturně-gastronomické dědictví Segovianů. Zároveň jde o jednu z velice sporných tradic, která má nakročeno k zániku. Pečené selátko je sice pověstné šťavnatým masem, jemnou a křupavou kůží a […]

hovezi maso
Maso

Maso wagyu je hodně drahé. Přesto jde o produkt, za který si lidé rádi připlatí

Wagyu je japonské masné plemeno skotu, které pochází z původního asijského skotu. Přitom původně šlo o tažná zvířata, která se vyznačovala vysokou odolností. Právě tato zvířata měla větší množství intramuskulárních tukových buněk, které způsobují „mramorování“ masa. […]

salmorejo
Recepty

Salmorejo: Studená rajčatová polévka ze španělské Córdoby zpestří a odlehčí jídelníček

Salmorejo je také někdy označovaná jako ardoria nebo ardorío. Jde o tradiční polévku, která je oblíbená hlavně v jižních oblastech Španělska. Je známá pro svěží chuť, která je oblíbená hlavně v teplém období, ale stejně dobře poslouží, pokud je třeba ubrat […]