Bella a Gigi Hadidovy jsou sestry, a navíc obě úspěšné supermodelky předvádějící ty nejluxusnější značky. Na sociálních sítích kolují nejen jejich fotografie a videa z přehlídkových mol, ale také jejich recepty.
Před pár lety frčel recept starší Gigi Hadid na pikantní těstoviny s vodkou, který zapůsobil dokonce i na známého britského šéfkuchaře Gordona Ramsayho, který získal 16 Michelinských hvězd.
Bella a její virální recept na těstoviny
Její mladší sestra Bella nyní zřejmě přebírá štafetu receptů na těstoviny. Začátkem letošního léta sdílela na TikToku recept, který se stal okamžitě virálním a získal více než čtyři miliony zhlédnutí.
Vyzkoušejte její recept plný barev a chutí a zařaďte jej taky do svého kuchařského repertoáru. Jde o lehké letní jídlo s menším množstvím soli, kterým zajisté zapůsobíte na přátele nebo partnera.
Pokrm, jehož základ tvoří těstoviny, je bez omáčky. Bella se nepodělila o přesný návod krok za krokem včetně přesného seznamu ingrediencí, avšak v průběhu asi minutového klipu lze mnoho věcí poznat a odhadnout.
Množství ingrediencí přizpůsobte své chuti
Na recept podle Belly Hadid si připravte špagety, piniové oříšky, parmskou šunku, parmezán, bazalku, stroužky česneku, mletý česnek, olivový olej, chilli papričky, sůl a pepř.
Přesné množství jednotlivých ingrediencí musíte zvolit podle své chuti a počtu porcí, které chcete připravit. Řiďte se instinktem, postupně recept určitě vychytáte. Pokud hned napoprvé neodhadnete množství špaget, můžete je schovat na oběd na následující den.
Těstoviny vložte do osolené vroucí vody a vařte, dokud nebudou al dente, tedy do poloměkka. Po scezení je zalijte větším množstvím olivového oleje a pak je promíchejte, aby se špagety neslepily.
I když v modelčině videu chybí většina časově náročných přípravných prací, které přeskočila, vy se budete muset pustit do loupání, krájení, sekání a strouhání.
Bella Hadid má ráda česnek
Nakrájejte šunku, ideálně prosciutto, kterou rozhodně nešetřete (na dvě porce dvě balení). Česnek oloupejte, pro přípravu dvou porcí budete potřebovat asi deset stroužků.
Stroužky česneku nakrájejte na silné plátky – pravděpodobně to asi nebude recept na vaše první rande. Dále nasekejte hrst lístků bazalky.
I když většina návodů z kuchařských stránek jasně říká, že piniové oříšky by se měly opékat na suché pánvi, podle receptu Belly přidejte na pánev kapku oleje. Oříšky opékejte dozlatova na středně rozpálené pánvi, bude to chvíli trvat.
V dalším kroku osmahněte na plátky nakrájený česnek. Až se začne trochu zabarvovat, přidejte vrchovatou lžíci mletého česneku. Poté přidejte ještě vrchovatou lžičku najemno nakrájených chilli papriček a připravenou šunku. Vše ještě trochu pokapejte olejem. Množství chilli, které použijete, přizpůsobte svým chuťovým buňkám.
Vše promíchejte, nechte minutu prohřát a pak přidejte piniové oříšky a bazalku. Spojením všech ingrediencí vznikne krásně barevná směs s úžasnou vůní.
Pozor na množství soli
Aby nedošlo k připálení, snižte teplotu. V posledním kroku přidejte na pánev ke směsi těstoviny, vše ještě dochuťte solí a pepřem. Poté zalijte olivovým olejem a posypte plátky parmezánu. Pozor, abyste to se solí nepřehnali, šunka i parmezán jsou dostatečně slané.
Na talíři můžete ještě dozdobit pár lístky čerstvé bazalky. Ačkoliv toto jídlo nezabere mnoho času na přípravu, konečný výsledek bude vypadat famózně a profesionálně, jako v restauraci.
Díky absenci husté omáčky lze těstoviny doplnit také opečenými toasty s pestem a parmezánem nebo čerstvou barevnou zeleninou. Vynikající budou ale i bez příloh.
Zdroj: idnes.cz, en.wikipedia.org, insider.com, womenshealthmag.com
Autor: Silvie Grulichová