Souvlaki podle Mahuleny Bočanové: Jednoduché řecké jídlo

Bocanova
Zdroj: Profimedia

Celá řada celebrit se kromě herectví umí také velmi dobře ohánět v kuchyni. Patří k nim i Mahulena Bočanová, která v minulosti v médiích představila několik receptů. Připravit si podle ní můžete například pokrm s názvem souvlaki.

Souvlaki jsou oblíbeným řeckým jídlem. Jedná se o malé kousky masa, které se podávají grilované jako špíz. Obvykle se vkládají do chlebu, nebo se podávají s chlebovými plackami na talíři, popisuje servírování pokrmu Athens Insider.

Souvlaki podle Mahuleny Bočanové

Příprava pokrmu je velmi snadná. Recept na ně si proto oblíbila i Mahulena Bočanová, jejíž verzi najdete například na webu Prima Receptář.

Na přípravu jídla budete potřebovat kuřecí stehenní řízky, olivový olej, sůl, pepř, suché bílé víno, oregano, tymián a citronovou šťávu. Dále si potom připravte pečivo a také nějaký dip, který se bude k jídlu hodit.

Jak na přípravu

Kuřecí řízky nakrájejte na větší kousky, které se vám nebudou rozpadat při napichování na špejle. Dejte je do misky a přidejte olej, sůl, pepř a koření. Vše zalijte vínem a citronovou šťávou.

V marinádě maso důkladně obalte a nechte ho odležet. Stačí dvě hodiny, ideální je ale samozřejmě nechat maso v marinádě přes noc.

Potom ho už jen stačí napíchat na špejle a připravit na grilu. Špízy nakonec vložte do rozříznuté bulky nebo k nim podávejte chlebovou placku. Hodí se k nim nejrůznější bylinkové dipy nebo dip z bílého jogurtu s česnekem.

Zdroj: Athens Insider, The Greek Food, Prima Receptář

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz