Snídaně je základem dne a neměla by se vynechávat. Pokud vám ale už dochází nápady na originální jídla, nebo u vás přespávají známí a vy je chcete pohostit něčím originálním, máme pro vás tip na lehkou snídaňovou pizzu – božské jídlo, kvůli kterému nemusíte mít po ránu žádné výčitky.
Nejspíš si říkáte, že pizza zrovna není jídlo vhodné pro nastartování dne. Co když vám ale řekneme, že tahle je z míchaných vajíček, obsahuje hodně zeleniny a má dostatek energetických hodnot, aby vám pomohla postavit se po ránu na nohy?
Pizza z míchaných vajíček
Jde vlastně o jídlo velmi podobné omeletě. Na talíři ale vytváří dojem skutečné pizzy a díky chuti italských bylinek a rajčat vás dostane. Připravte si ji velmi snadno doma.
Nemusíte mít strach, nezabere to moc času, jen je třeba mít těsto připravené den předem. Ono po ránu, když člověk pospíchá do práce, se přece jen nechce vyvařovat s ničím dvě hodiny. Pizza z míchaných vajíček je ale snadná a brzy hotová.
Rychlý recept
Na pokrm budete potřebovat droždí, 2 šálky mouky, sůl, slaninu, strouhaný parmazán, mozzarellu, 3 velká vejce, mletý pepř, petržel, pažitku, rajčata, italské koření a jarní cibulku.
Těsto si připravte den předem z droždí, vody a mouky. Druhý den bude krásně vykynuté a pizza vám pak zabere už jen chvilku na přípravu. Z těsta na pečicím papíře vytvarujte kulatý tvar.
Pizzu posypte sýrem, položte na ni slaninu a rajčata, posypte ji kořením a nakrájenou jarní cibulkou a rozklepněte do ní vajíčka. Pak ji pečte na 260 °C zhruba 10 až 12 minut. Po dopečení ihned podávejte.
Zdroj: Betty Crocker, All Recipes, England’s Best
Autor: Šárka Cvrkalová