Přemýšlíte o sladkém, ale alespoň trochu zdravém dezertu, který byste si mohli po obědě vychutnat s celou rodinou? Nebo chcete dětem udělat na snídani či do školy na svačinu nějaký ovocný dezert, který snědí s chutí? Máme pro vás ideální tip. Připravte si smažené jablečné kroužky
Jablka a skořice k sobě zkrátka patří. To ví každý, kdo si doma někdy udělal obyčejný štrůdl. Tenhle recept je ale o něco originálnější. Na přípravu je velmi snadný a zvládne ho úplně každý.
Jablka se skořicí
Jablečné kroužky chutnají skvěle hned po dosmažení, vynikající jsou ale i studené. Vychutnat si je tak můžete jako dezert doma, ale vzít je s sebou třeba i na výlet. A jsou skvělou pochoutkou pro děti i dospělé.
Na jejich přípravu budete potřebovat 4 větší jablka, hrnek mouky, půl lžičky prášku do pečiva, 2 lžíce moučkového cukru, špetku soli, cukr krystal, skořici, 1 vajíčko, 200 mililitrů podmáslí a olej.
Smažená jablka v těstíčku
Do větší mísy dejte mouku, prášek do pečiva, moučkový cukr, sůl a lžičku skořice. Vše smíchejte a dejte stranou. V druhé misce smíchejte vajíčko a podmáslí. Ve třetí misce pak smíchejte cukr krystal a skořici.
Z jablek vykrájejte kolečka zbavená jádřince. Osušte je papírovou utěrkou, potom je namočte v podmáslí a obalujte v mouce se skořicí. Takto obalená jablečná kolečka smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
Ihned po vyndání je pak obalte v cukru se skořicí. Jablka můžete podávat ještě teplá třeba jako přílohu k palačinkám, nebo jen tak samotná se šlehačkou. Vynikající jsou ale i studená. Pokud ovšem vydržíte a nesníte je všechny ještě dříve, než vychladnou.
Zdroj: Fab Art DIY, Tip Hero, 365 Days of Baking and More
Autor: Šárka Cvrkalová