Slepice v červeném oleji podle Vydry a Bouškové: Maso, ke kterému se hodí dušená i čerstvá zelenina

Zdroj: Profimedia

Václav Vydra a Jana Boušková v minulosti už mnohokrát dokázali svou lásku k vaření. Koneckonců společně také moderují pořad Prostředno, co víc by ještě mělo být důkazem toho, že jsou v kuchyni jako doma? Možná následující recept na slepici v červeném oleji.

Vydra s Bouškovou se brali až po 23 letech ve vztahu. Papír na lásku podle svých slov nepotřebovali, vždy si ve všem rozuměli. A to mimo jiné právě i co se týče zájmů. Vaření je jedním z jejich největších společných koníčků.

Někdy rádi zajdou na jídlo ven

Vydra v minulosti svou ženu vychválil, co se týče vaření, až do nebes. Přiznal ale, že jednou za čas si společně také rádi užijí návštěvu restraurace. Není to u nich ale rozhodně na denním pořádku.

Jedním z receptů, které pár doma dělá poměrně často, je slepice v červeném oleji. Vyzkoušejte si tento pokrm doma připravit i vy, není na něm vlastně nic moc komplikovaného.

Na přípravu budete potřebovat slepici, tři lžíce sójové omáčky, půl decilitru vína, hořčici, půl litru vývaru a dvě lžíce červeného oleje. Ten vytvoříte tak, že zpěníte klasický olej s feferonkou.

Jak na přípravu pokrmu

Sójovou omáčku, víno a červený olej smíchejte a dobře marinádou slepici potřete. Potom ji nechte odpočívat asi hodinu v lednici. Následně ji potřete hořčicí a dejte do hrnce.

Maso zcela zalijte vývarem a vařte na mírném plameni několik hodin, dokud nebude zcela padat od kostí. Potom ho vyndejte, oberte a v pekáči trhané maso zalijte vývarem.

Slepice se podává s rýží, vynikající je k ní například zeleninová dušená směs. Dát si ji ale můžete také s bramborami a bramborovou kaší a ozdobit pokrm zeleninou čerstvou.

Zdroj: Pro Ženy, Prima Ženy, Vlasta, iDNES

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz