Pokud rádi vaříte, tak jste ve vaší kuchyni pravděpodobně již několikrát připravovali salát, který jste použili jako přílohu k jednomu z vašich oblíbených pokrmů. A s blížícím se létem se rádi přiučíte výborný recept na salát, který zná úplně každý.
Jednoduchý salát Coleslaw zvládnete společně s dokonalým domácím dresinkem připravit během pouhých pěti minut. Tento oblíbený salát se objevuje na stole převážně v létě, kdy vás příjemně osvěží a zasytí zároveň.
Lehký a chutný salát
Grilování, táborák, společné odpoledne s přáteli, a dokonce i trávení času o samotě můžete spojit s konzumací salátu Coleslaw, který je jednoduchý a velice chutný.
Čas strávený sekáním a vyhazováním zbytků zelí je doopravdy otravný. Většina lidí také zjistí, že nákup veškeré zeleniny stojí téměř dvakrát tolik než nákup pytle s předem připravenou zeleninou na salát.
Ano, tento recept trvá asi pět minut. Jednou z nejdůležitějších věcí je však nechat salát odpočinout, aby se zálivka postarala o změknutí zelí. V lednici by měl ležet asi dvě hodiny před servírováním, nejlépe se pak pokuste připravit salát den před jeho konzumací.
Jak na přípravu?
A jak si doma připravit ten nejlepší salát? Jako první věc budete potřebovat směs salátu, kterou můžete zakoupit skoro v každém supermarketu. Další potravinou bude půl šálku majonézy, dvě lžíce bílého cukru, jeden a půl lžíce citronové šťávy, lžíce bílého octa, čtvrt čajové lžičky soli a půl čajové lžičky mletého černého pepře.
Nejprve si připravíte dresink, který dodá salátu tu pravou chuť. Dejte majonézu, cukr, citronovou šťávu, bílý ocet, sůl a pepř do velké nádoby a míchejte, dokud se všechny ingredience zcela nespojí dohromady.
Poté, co máte směs připravenou, přidejte do tohoto mixu směs salátu a dobře vše promíchejte. Jak již bylo zmíněno, před samotným podáváním nechejte salát alespoň dvě hodiny v chladničce.
Pokud chcete použít vlastní směs na salát, použijte osm šálků drceného zelí, jeden šálek drceného červeného zelí a čtyři mrkve. A pokud máte rádi salát coleslaw ze známého fastfoodu, zkuste do salátu přidat trochu mléka, podmáslí a citronovou šťávu.
Autor: Pavel Světlý