Skořicoví šneci jsou alespoň u nás doma jedním z nejoblíbenějších dezertů. Zvláště na podzim je peču velmi ráda, protože vždy naplní dům vůní skořice, která připomíná pomalu se blížící Vánoce.
Dělám je během celého roku, přesto se ale ti podzimní trochu liší. Každoročně nám totiž na zahradě rostou dýně a já je nestíhám zpracovávat. Proto je přidávám i do těsta v tomto receptu.
Voňavý dezert
Skořicoví šneci jsou sice dezert, který zažene vaši chuť na sladké, kromě toho jde ale také o pokrm svým způsobem zdravý. Je všeobecně známo, že skořice je lékem na podrážděný žaludek. A dýně má jakožto zelenina plno vitamínů.
Dezert provoní celý dům, jeho příprava vám zabere jen krátkou chvíli a pochutnáte si na něm bez výčitek. Připravte si ho doma i vy.
Jak na skořicové šneky
Na skořicové šneky budete potřebovat na těsto 240 mililitrů mléka, 70 gramů másla, 70 gramů cukru, 400 gramů mouky, 150 gramů dýňového pyré, špetku soli, vajíčko a skořici.
Na náplň šneků si připravte 120 gramů cukru, 100 gramů másla a skořici. Na polevu pak budete potřebovat 160 gramů moučkového cukru, 8 gramů másla, 30 mililitrů mléka a lžíci javorového sirupu.
Všechny suroviny na těsto smíchejte a zpracujte do hladké hmoty. Potom těsto podsypte moukou a vyválejte na plát zhruba 30×50 centimetrů. Potřete ho máslem, posypte třtinovým cukrem, a nakonec skořicí.
Poté ho smotejte do ruličky a nakrájejte na kousky. Ty přemístěte do připraveného vyššího pekáčku. Šneky pečte v troubě předehřáté na 190 °C. Mezitím si připravte polevu.
Jednoduše rozmíchejte teplé mléko s cukrem, máslem a javorovým sirupem. Šneky potom se směsí po dopečení přelijte a nechte vychladnout. A pak už stačí tento zdravý sladký dezert jen hezky naservírovat a podávat.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová