Salát z pekingského zelí: Zeleninová pochoutka pro milovníky pálivého jídla

Zdroj: Shutterstock

Salát z pekingského zelí je vynikajícím jídlem, které je plné vitamínů a potěší hlavně milovníky ostřejších chutí. Jde totiž o spojení zeleniny se sezamovými semínky a chilli papričkami. Vyzkoušejte si tuhle pochoutku doma udělat i vy.

Vždy jsem byla milovníkem ostrých jídel. Přesto mám v rodině členy, kteří si salát po nandání na talíř ještě dochutí větším množstvím chilli papriček. Je tedy pouze na vás, jak ostrý ho uděláte.

Co budete potřebovat

Na přípravu salátu z pekingského zelí budete potřebovat hlávku zelí, 2 papriky, mrkev, lžíci sezamových semínek, chilli papričky podle chuti, zázvor, 8 lžic rýžového octa, 4 lžíce sezamového oleje, 2 lžičky cukru, špetku soli a petrželku.

Osobně salát nikdy nekrájím nožem. Vždy ho pořádně properu pod vodou a následně ho potom natrhám rukama na menší kousky. Lépe se pak promíchá se všemi ostatními ingrediencemi.

Spojení zeleniny a pálivých chutí

Papriku a mrkev očistěte, řádně opláchněte a nakrájejte na nudličky. Společně s natrhaným zelím vše vložte do mísy a promíchejte. Dejte zeleninu do lednice vychladit.

Mezitím si připravte zálivku. Na tu smíchejte všechny zbylé ingredience včetně petrželky nasekané najemno. Potom salát zálivkou zalijte a nechte ho několik hodin odležet v chladu.

Tím se chuti hezky propojí a také se rozleží pálivost chilli papriček. Nakonec už jen zbývá jídlo naservírovat rodině. Hodí se jako příloha k obědu, ale třeba i jako lehká zdravá svačinka.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz