Jennifer Aniston je pověstná svým dokonalým vzhledem, který si udržuje po celý život. Ale postavu snů a mladistvý vzhled ani ona nemá zadarmo a kromě pravidelného cvičení se také zajímá o to, co jí.
Přestože v seriálu Přátelé bylo skutečné jídlo, Jennifer jedla pouze svůj salát
Během dlouhých let, kdy natáčela seriál Přátelé, kde ztvárnila roli nezapomenutelné Rachel, byla herečka pověstná tím, že každý den natáčení jedla svůj oblíbený salát.
A když někdo jí tak často 10 let jedno jídlo, dá se předpokládat, že jde o pokrm se zajímavou a příjemnou chutí. Navíc v případě Jennifer půjde zaručeně o zdravou pochoutku s nízkým obsahem kalorií.
Salát je hodně populární
Recept na její pověstný salát čas od času někdo znovu opráší a publikuje v magazínu nebo na sociálních sítích. Na svém blogu ho má například známá blogerka Hannah, jejíž velkou vášní je vaření se zálibou v nostalgické domácí stravě. Zveřejněný recept si získal téměř 900 tisíc fanoušku z řad labužníků a zájemců o vaření.
Blogerka Hannah na svém food blogu Lovely Delites uvádí, že salát může také posloužit k procvičování dovednosti v krájení a sekání, protože právě jemnost nakrájených surovin nechává vyniknout kombinaci chutí. Salát vychází z tradičního pojetí Cobba salátu.
Sociální sítě jsou plné zaručených receptů na tento salát. Některé jsou sestavené podle různých zveřejněných rozhovorů herečky a jejich kolegyň. Některé varianty mají i vylepšení, například přidání krůtí slaniny.
Ze všech možných receptů vypadá velmi věrohodně ten, který v roce 2015 převzal časopis People, který vychází z jednoho dne stráveného s oblíbenou herečkou.
Co je potřeba k přípravě
Samozřejmě došlo i na famózní salát, který obsahuje tyto základní ingredience: pšeničný bulgur, okurku, petržel, mátu, cizrnu, fetu, červenou cibulku a pistácie.
Jednoduchý postup přípravy
Nejprve se uvaří pšeničný bulgur podle návodu na balení. Na porci stačí odměřit jeden šálek suchého bulguru. Uvařený bulgur se nechá vychladnout a mezitím se připraví další ingredience.
Na tenké plátky se rozkrájí okurka, a smíchá se v misce s půl šálkem jemně nakrájené čerstvé petrželky. Přidá se stejně nakrájený šálek čerstvé máty. Vše doplní jedna nadrobno nakrájená červená cibule a půl šálku nahrubo nasekaných pistáciových ořechů.
Kromě uvařeného bulguru se do salátu přidá sklenice nebo malá konzerva cizrny. Měly by to být asi dva šálky. Cizrna se před smícháním důkladně propláchne. Zbývá přidat ještě kousek fety, jednoduše nadrobené.
Na salát patří jednoduchá zálivka z čerstvé citronové šťávy, olivového oleje, soli a pepře.
Na salátu si pochutnávaly i její herecké kolegyně
Zajímavostí tohoto jídla je fakt, že Jenifer ho ráda připravovala i pro své seriálové kolegyně Courtney Cox a Lisu Kudrow, které mají vzpomínky na natáčení spojené i s pravidelnou svačinou, kterou si společně všechny tři dopřávaly během natáčení.
Dresing dle chuti
Salát jde samozřejmě dochutit i výraznějším dresingem. Jedním z nich, který má snadnou přípravu, je například česnekový dresing s octem a olejem.
Zdroj: people.com, thekitchn.com, dailymail.co.uk
Autor: Lída Kropáčková