Opilé krevety: Tento gurmánská zážitek skrývá jedno odpudivé tajemství. Krevety se podávají zaživa
Ryby a mořské plody

Opilé krevety: Tento gurmánská zážitek skrývá jedno odpudivé tajemství. Krevety se podávají zaživa

Čína je zemí známou pro netradiční pokrmy. Pokud patříte mezi odvážlivce a milovníky dobrodružství, kteří neváhají ochutnat ledacos, pak si právě tady zaručeně přijdete na své. Čína je totiž zemí neomezených možností, pokud jde o […]

Polévka ze žraločích ploutví: Pojí se s ní temné stránky i nehumánnost. Proto je v některých zemích zakázaná
Ryby a mořské plody

Polévka ze žraločích ploutví: Pojí se s ní temné stránky i nehumánnost. Proto je v některých zemích zakázaná

Starověké tradiční jídlo, které i nadále zůstává populární navzdory tomu, že kvůli jeho přípravě ročně přijde o život několik desítek milionů zvířat. To je stinná stránka oblíbené čínské pochoutky, která v mnohých vyvolává odpor. Jedním […]

Gaebul: Svým vzhledem připomíná mužský genitál. Tuto pochoutku z Jižní Koreje jedí místní v syrovém stavu
Ryby a mořské plody

Gaebul: Svým vzhledem připomíná mužský genitál. Tuto pochoutku z Jižní Koreje jedí místní v syrovém stavu

Libujete si v netradičních pokrmech? Nedělá vám problém ochutnat pochoutky ze světa, ze kterých by se jiným natřikrát obrátil žaludek? V tom případě pro vás máme další netradiční dobrotu, která pochází z Jižní Koreje. O […]

Podporují mužskou plodnost a vaří se zaživa. Nenápadné škeble ohromí svými vlastnostmi
Ryby a mořské plody

Podporují mužskou plodnost a vaří se zaživa. Nenápadné škeble ohromí svými vlastnostmi

Jsou pohřbeny ve vrstvách písku nebo bahna, a když bychom je měli podle vzhledu připodobnit k lidskému orgánu, nabízela by se varlata. Přesto se jich ročně posbírá více než 50 000 tun. Škeble svoji hodnotu […]

Shirouo: Rybky určené ke konzumaci zaživa. Pokrm s 300 let starou legendou se doslova roztančí v ústech
Ryby a mořské plody

Shirouo: Rybky určené ke konzumaci zaživa. Pokrm s 300 let starou legendou se doslova roztančí v ústech

Ryby jsou velmi zdravé jídlo a většina lidí si alespoň občas nějakou rybu dopřeje. Když se naše země začala otvírat světu, přišly k nám i různé exotické kuchyně, a tak se Češi naučili jíst ryby […]

Smrtící a lahodná ryba fugu: Její jed je 200krát nebezpečnější než kyanid. Přesto se stala japonskou pochoutkou
Ryby a mořské plody

Smrtící a lahodná ryba fugu: Její jed je 200krát nebezpečnější než kyanid. Přesto se stala japonskou pochoutkou

V Japonsku se konzumuje již stovky let, a to navzdory skutečnosti, že je vlastně smrtelně nebezpečná. Už jste někdy slyšeli o rybě, která vás může zabít? Tahle jedovatá potvora nese jméno fugu a v jejích […]

Ryby v kuchyni: Nelibý zápach rukou odradí i ty největší milovníky. Odstraňte jej snadno a rychle
Domácnost

Ryby v kuchyni: Nelibý zápach rukou odradí i ty největší milovníky. Odstraňte jej snadno a rychle

Pokud jste někdy připravovali rybu, určitě vám následně byla cítit z rukou. Ryby jsou zdravé, neodmyslitelně patří do vyváženého jídelníčku a jsou také skvělé v tom, že se dají připravit na mnoho chutných způsobů. Stinnou […]

Japonská pochoutka shiokara: Mořské plody fermentované ve vlastních vnitřnostech
Ryby a mořské plody

Japonská pochoutka shiokara: Mořské plody fermentované ve vlastních vnitřnostech

O japonském jídle se často povídá, že je tak pečlivě a dovedně připravené, že je zkrátka radost jakékoliv ochutnat. Kdo někdy Japonsko navštívil a ochutnal některý z místních pokrmů, udělalo na něho dojem, jak promyšlené […]