Maďarská rybí polévka halászlé se na našich stolech objevuje jen zřídka, a přitom chutná skvěle. Připravit ji není těžké
Recepty

Maďarská rybí polévka halászlé se na našich stolech objevuje jen zřídka, a přitom chutná skvěle. Připravit ji není těžké

Ne všichni jsou příznivci rybích pokrmů a jídel, ve kterých ryba hraje hlavní roli. Navzdory nelibosti mnohých by se ryby v našem jídelníčku měly vyskytovat pravidelně, ať už v jakékoli formě. Pokud máte rádi polévky a nevadí […]

Uhlířské špagety. Klasický italský pokrm si připravíte i doma, chce to jen trochu cviku
Recepty

Uhlířské špagety. Klasický italský pokrm si připravíte i doma, chce to jen trochu cviku

Na mnoho chutných způsobů připravované těstoviny jsou známou dominantou Itálie. Kdo v této zemi někdy byl, ten jistě neodolal zdejším specialitám, v nichž hrají těstoviny všeho druhu hlavní roli. Jedním z oblíbených pokrmů jsou špagety carbonara. Pod […]

Připravte si domácí likér ve stylu baileys. Je to snadné a jen se po něm zapráší
Nápoje a alkohol

Připravte si domácí likér ve stylu baileys. Je to snadné a jen se po něm zapráší

Honí vás mlsná, nebo nevíte, co dát blízkým pod stromeček? Sladké baileys budete mít za chvíli připravené a přátelé jistě ocení vlastnoručně vyráběný dárek, tedy pokud ho před obdarováním sami nevypijete. Nápad smíchat mléčnou smetanu […]

Jíst, či nejíst bramborový chléb? Z nutričního hlediska nám přináší určité výhody
Pečivo a těstoviny

Jíst, či nejíst bramborový chléb? Z nutričního hlediska nám přináší určité výhody

Chléb konzumujeme již dlouhá staletí. Na první pohled se jedná o obyčejné pečivo, které vnímáme jako samozřejmost. Pro většinu z nás je chleba základní položkou na nákupním seznamu a bochník nám tak doma nesmí chybět. Už […]

Připravte si domácí sladkokyselou omáčku. Hotovo budete mít do deseti minut
Koření a dochucovadla

Připravte si domácí sladkokyselou omáčku. Hotovo budete mít do deseti minut

Sladkokyselá omáčka je druh omáčky velmi oblíbený v asijských zemích. Existuje mnoho různých druhů sladkokyselých omáček, každá země má své vlastní a my si řekneme, jak si sladkokyselou omáčku udělat doma. Sladkokyselé omáčky ve světě […]

Miloval jej i papež Jan Pavel II. Nadýchaným kremešem potěšíte každého
Recepty

Miloval jej i papež Jan Pavel II. Nadýchaným kremešem potěšíte každého

Dezert, jehož hlavní složky tvoří listové těsto a vanilkový krém, je oblíbený v mnoha zemích a jeho vznik sahá až do Rakouska-Uherska. Kromě stručné historie kremeše si také ukážeme, jak jej připravit. Odkud kremeš pochází? Kremeš […]

Vošouch, cmunda, součást chanuky: Sláva bramboráků sahá až do Jeruzaléma
Recepty

Vošouch, cmunda, součást chanuky: Sláva bramboráků sahá až do Jeruzaléma

Snad každá domácnost má svůj vlastní recept na bramborák. Ale víte, kde se bramborák objevil poprvé a proč je součástí židovského svátku chanuka? Přinášíme vám i recept na správný český bramborák. Bramboráky připomínají židům boží […]

Na pravý medovník si netroufáte? Zkuste jednoduchý falešný medovník. Chutná báječně
Pochutiny

Na pravý medovník si netroufáte? Zkuste jednoduchý falešný medovník. Chutná báječně

Když se řekne medovník, většina z nás si představí hříšně sladkou dobrotu. Dopřát si ho můžete téměř v každé restauraci, zachutnat dokáže malým i velkým. Jeho příprava je ale náročnější a málokdo se doma pustí do přípravy […]

Dejte bramborové kaši z neoloupaných brambor zelenou. Získáte tak spoustu vitamínů
Rady a tipy

Dejte bramborové kaši z neoloupaných brambor zelenou. Získáte tak spoustu vitamínů

Asi každý z nás ví, jak se připravuje bramborová kaše. Brambory je potřeba nejdříve oloupat, nakrájet na kousky a nechat uvařit. Poté scedit a rozmixovat společně s mlékem a trochou másla do hladké konzistence. Je pravda, že […]