Pohanka
Recepty

Valašský kontrabáš: Jídlo, které vás naučí milovat pohanku. Můžete si připravit i vegetariánskou verzi

Regionální pokrmy jsou často postaveny na plodinách, kterým se v dané oblasti nejvíce daří. Valašsko bylo kdysi přímo vyhlášeno pohankou, která se tam pěstovala opravdu ve velkém. Není proto divu, že se stala součástí jednoho […]

kure
Recepty

Peruánské kuře se dočkalo moderní variace a stalo se jedním z nejoblíbenějších jídel ve Spojených státech

Původně se kuřecí pokrm „Pollo a la Brasa“ připravoval na dřevěném uhlí na grilu. Maso bylo na povrchu téměř černé, ochucené jen solí a jedlo se rukama. Až do sedmdesátých let minulého století šlo o […]

Fasolada: Vyzkoušejte tradiční řeckou polévku z fazolí a rajčat. Hezky vás nakopne
Recepty

Fasolada: Vyzkoušejte tradiční řeckou polévku z fazolí a rajčat. Hezky vás nakopne

Fasolada je jedno z nejoblíbenějších zimních jídel v Řecku. Je to hustá a krémová polévka z bílých fazolí a rajčat. Lahodná a výživná fasolada, připravená od základu z čerstvých surovin, se snad brzy stane součástí […]

Patatas_bravas
Recepty

Patatas bravas: Brambory na španělský způsob, které si můžete dát jako hlavní jídlo i přílohu

Tapas můžeme popsat jako jednohubky či malé občerstvení, které je typické pro španělskou kuchyni. My pro vás dnes máme recept na téměř nejtypičtější druh tohoto pokrmu, který nese název patatas bravas. S touto bramborovou pochoutkou […]

Carnitas
Recepty

Carnitas: Trhané maso, které pořádně křupe a je jednoduché na přípravu

Mexická kuchyně patří mezi ty nejzajímavější kuchyně světa. Domorodé tradice se tam totiž kdysi setkaly s evropskou kuchyní, kterou tam přinesli kolonizátoři. Jedním z typických mexických pokrmů je carnitas, tedy trhané vepřové maso, které jistě […]

Carnitas
Recepty

Rumfordská polévka měla pomoci světu od hladomoru. Syté jídlo dnes připravíte velmi snadno

Polévka je základ každého jídla. To říkávaly už naše babičky a dodnes je to pravda. A někdy stačí jen samotná polévka k tomu, aby se člověk nasytil a nepotřeboval ani hlavní chod. U té rumfordské […]

cesnecka
Recepty

Dobrá polévka jako lidový všelék: Uvařte si jednu z nich předem a zatočte s novoroční kocovinou

Dobrá polévka dokáže člověka postavit na nohy po vysilující nemoci a umí zklidnit zažívání po bujarých silvestrovských oslavách. Výhodou polévek je možnost si je uvařit předem, protože druhý den jsou ještě chutnější. Většinou jde o […]

Žloutková pěna: Je vynikající sladká i slaná. Připravte si letos na silvestra obě verze
Pochutiny

Žloutková pěna: Je vynikající sladká i slaná. Připravte si letos na silvestra obě verze

Silvestr se blíží a vy nejspíš přemýšlíte, jakými pomazánkami tentokrát pohostíte rodinu. Klasická žloutková pěna by rozhodně neměla na vašem stole chybět. Víte ale, že se dá připravit hned na několik způsobů? A to mimo […]