Jeho kouzlo objevili poprvé na Jindřichohradecku. Připravte si i vy neodolatelný žahour
Recepty

Jeho kouzlo objevili poprvé na Jindřichohradecku. Připravte si i vy neodolatelný žahour

Červenec a srpen jsou časem borůvek. Pokud jste také vyrazili na sběr, či se teprve chystáte, určitě si část těchto lesních plodů vyhraďte na žahour, který dodá šmrnc tvarohovým knedlíčkům i palačinkám. Základem žahouru jsou […]

Hladká Ančka: Uvařte si sytou polévku ze surovin, které byly k dispozici v každé domácnosti
Recepty

Hladká Ančka: Uvařte si sytou polévku ze surovin, které byly k dispozici v každé domácnosti

Říká se jí hladká Ančka. Jde o polévku, kterou připravovali už za starých časů horalové. Verzí receptu je několik. Někdo vajíčka zašlehává přímo do polévky, jiní je k pokrmu závěrem přidávají uvařená natvrdo. Odkud pochází […]

Francouzský pomerančový dort: Přípravu osvěžujícího dezertu pro horké letní dny zvládne každý
Recepty

Francouzský pomerančový dort: Přípravu osvěžujícího dezertu pro horké letní dny zvládne každý

Tento jednoduchý recept na pomerančový dort je sladkou obměnou klasického citrusového koláče, který se prodává v cukrárnách po celém světě. Pomerančová šťáva a kůra dodá dortu osvěžující chuť, a proto se skvěle hodí na léto. […]

Upečte si sladké mléčné buchtičky. Je to láska na první sousto
Pečivo a těstoviny

Upečte si sladké mléčné buchtičky. Je to láska na první sousto

Přemýšlíte nad snadnou snídaní, kterou potěšíte svou rodinu, nebo třeba přátele, kteří u vás přespávají? Tyhle nadýchané mléčné houstičky udělají radost každému. A když k nim připravíte kávu nebo horké kakao, den už jednoduše nemůže […]

Tarhoňa: Objevte oblíbenou surovinu kočovných národů. Dnešní maďarská kuchyně se bez ní neobejde
Recepty

Tarhoňa: Objevte oblíbenou surovinu kočovných národů. Dnešní maďarská kuchyně se bez ní neobejde

Tarhoňa je jídlo typické především pro maďarskou kuchyni. Někdy se jí přezdívá také těstovinová rýže, s rýží přitom ale nemá nic společného. Co je vlastně tato potravina zač a jak ji v kuchyni využít? Tarhoňa […]