Podkrkonošský camprat: Zkuste jednoduchý pokrm z brambor, který se připravoval už v 19. století
Recepty

Podkrkonošský camprat: Zkuste jednoduchý pokrm z brambor, který se připravoval už v 19. století

Brambory byly často surovinou, které byl dostatek. Za starých časů jich naše babičky mívaly plné sklepy, což také znamenalo, že se z nich vařilo mnoho originálních jídel. A jedním z nich je i podkrkonošský camprat. […]

Kuřecí salát je skvělý do sendvičů. Zpracujete v něm zbytky pečeného masa z oběda
Rady a tipy

Kuřecí salát je skvělý do sendvičů. Zpracujete v něm zbytky pečeného masa z oběda

Kdykoli naše rodina vyrazila někam na výlet, musela mít s sebou sendviče s kuřecím salátem. A jelikož je tu opět léto, kdy na túry nebo k vodě chodíme často, období kuřecího salátu znovu začalo. Má […]

Marikle: Chléb chudých Romů se peče nasucho a chutná skvěle s masem i omáčkami
Pečivo a těstoviny

Marikle: Chléb chudých Romů se peče nasucho a chutná skvěle s masem i omáčkami

Marikle je tradiční romský chléb, který se dá konzumovat samotný, ale hodí se i k mnoha jídlům. Podává se často s masem, ale může také nahradit typický indický naan, který se konzumuje s různými kořeněnými […]

Nakládané řízky: Zkuste vepřové naložit do jogurtu a vychutnat si řízek zase trochu jinak
Maso

Nakládané řízky: Zkuste vepřové naložit do jogurtu a vychutnat si řízek zase trochu jinak

Řízky jsou v naší rodině jídlo, které se konzumuje minimálně dvakrát do měsíce. Milujeme je všichni. A od doby, kdy je dělám nakládané v jogurtu, nám chutnají ještě daleko víc. Tenhle jednoduchý recept musíte vyzkoušet […]