Tabasco: Pouhé tři ingredience daly vzniknout legendě mezi omáčkami
Koření a dochucovadla

Tabasco: Pouhé tři ingredience daly vzniknout legendě mezi omáčkami

Na trhu je mnoho pálivých omáček, ale málokterá je známější než tabasco. Díky své jedinečné pikantní chuti se v průběhu let dostala mezi nejoblíbenější omáčky na světě. S tím její vynálezce rozhodně nepočítal.   Základní surovinou […]

Křen léčí zánět močových cest i bolesti kloubů a hlavy. Připravte si z něj vynikající omáčku
Koření a dochucovadla

Křen léčí zánět močových cest i bolesti kloubů a hlavy. Připravte si z něj vynikající omáčku

Někteří lidé ho nemají rádi, jiní si bez něj nedovedou představit mnoho jídel. Křen je kořen, který se používá jako dochucovadlo některých pokrmů, zároveň ale slouží také jako hlavní surovina pro přípravu mnoha jídel. Jeho […]

Udělejte si nakládané cibulky. Hodí se k mnoha pokrmům a jejich příprava je velmi snadná
Recepty

Udělejte si nakládané cibulky. Hodí se k mnoha pokrmům a jejich příprava je velmi snadná

Nakládané cibulky jsou něco, co musím mít doma v lednici neustále. Hodí se k rizotu, k šunkoflekům, do různých salátů. Jsou osvěžující a skvěle doplní chutě mnoha jídel. A nejlepší jsou samozřejmě ty, které si […]

Altamurský chléb: Pečivo s přísnými pravidly, jehož historie je tisíce let dlouhá
Pečivo a těstoviny

Altamurský chléb: Pečivo s přísnými pravidly, jehož historie je tisíce let dlouhá

Altamurský chléb má v Itálii dlouholetou tradici. Jde o jediný chléb, který má v Evropě označení chráněného původu. Pokud ho pekaři chtějí připravit a následně prodávat, musí dodržovat přísná regulační pravidla. První zmínky o chlebu […]