San-nakdži: Chobotničky, které se podávají ještě zaživa. Strávníka může jejich konzumace stát život
Recepty

San-nakdži: Chobotničky, které se podávají ještě zaživa. Strávníka může jejich konzumace stát život

Mnoho lidí má s mořskými plody problémy. Pokud patříte naopak k jejich milovníkům, možná budete chtít vyzkoušet také pokrm s názvem sannakji (psáno také jako san-nakdži). Do češtiny se název jídla překládá jako žijící chobotnice. […]

Hákarl: Fermentovaný žralok páchne po moči. Na Islandu je považován za lahůdku
Recepty

Hákarl: Fermentovaný žralok páchne po moči. Na Islandu je považován za lahůdku

Pokud někdy budete mít možnost navštívit Island, jedním z nezapomenutelných zážitků rozhodně může být ochutnání pokrmu s názvem hákarl. Ve skutečnosti mnoho lidí právě kvůli tomu do země cestuje. Jde o fermentované kousky žraloka, na […]

Burgoo: Příprava dušeného masa se zeleninou sice trvá déle, pochutnají si ale všichni
Recepty

Burgoo: Příprava dušeného masa se zeleninou sice trvá déle, pochutnají si ale všichni

Slyšeli jste už o pokrmu s názvem burgoo? Na první pohled může připomínat český buřtguláš. Jedná se ale o pokrm pocházející z Kentucky, ve kterém toho najdete daleko více. A my vás ho naučíme připravovat. […]