Ravioly zná každý. Jedná se o druh plněných těstovin pocházející z Itálie. Obvykle se konzumují s omáčkou. Naplnit je můžete špenátem, sýrem i slaninou. Existují ale také ravioly smažené. A objev této verze byl podle všeho velká náhoda.
Smažené ravioly jsou plněné těstoviny obalené ve strouhance, které se podávají obvykle s rajčatovou omáčkou. Jedná se o křupavý pokrm, který je více pochutinou než hlavním chodem. Oblíbené jsou především v Itálii.
Šťastná náhoda
Dnes se smažené ravioly servírují v restauracích po celé Itálii. V jiných zemích tak běžné nejsou, dají se ale velmi snadno připravit doma. Nápad na recept přitom vznikl vlastně úplnou náhodou.
V jedné restauraci v oblasti St. Louis připravoval údajně šéfkuchař tyto plněné těstoviny a omylem mu upadly do hrnce s rozpáleným olejem. Když se mu je podařilo vylovit, ochutnal a zjistil, že mají zajímavou chuť. Rozhodl se proto na základě tohoto poznatku vytvořit netradiční recept, vysvětluje Yahoo!
Jiná verze příběhu podle webu Epicurious vypráví, že byl šéfkuchař podnapilý, a právě proto upustil ravioly do fritézy. Jeho manželka se je pak pokusila zachránit tím, že je posypala parmezánem. I v tomto případě příběh končí stejně: jídlo kuchaři zachutnalo a vylepšil ho na dnes známé smažené ravioly.
Ideální s rajčatovou omáčkou
V Itálii si je můžete dát téměř všude. Pokud si je chcete připravit doma, jednoduše ravioly naplňte náplní podle své chuti, místo toho, abyste je hodily do vařící vody, je ale obalte ve vajíčku a strouhance a dejte smažit nebo péct do trouby.
Ke křupavé těstovinové pochoutce se hodí nejlépe rajčatová omáčka s italskými bylinkami, někdo ji rád dochucuje česnekem nebo chilli papričkami, aby měla grády.
Jídlo je sice syté, obvykle se ale podává spíše v menších porcích jako pochutina. Překvapte s tímhle netradičním pokrmem své hosty, nebo si udělejte smažené ravioly jen tak jako pochoutku, kterou si vychutnáte s rodinou.
Zdroj: Epicurious, St. Lous, The Chunky Chef, Yahoo!
Autor: Šárka Cvrkalová