Několik hodin před vařením vyndejte vajíčka z lednice. Ta míchaná dělejte ve vodní lázni
Celebrity

Několik hodin před vařením vyndejte vajíčka z lednice. Ta míchaná dělejte ve vodní lázni

Vajíčka se dají připravit na mnoho způsobů. Většina z vás má nejspíš za to, že na tom není nic složitého. Přitom ale mnohdy děláme zásadní chyby, kvůli kterým pak vejce nejsou tak naměkko nebo natvrdo, […]

Mnoho lidí při vaření rýže chybuje. Důležité je znát druh, ale také ji před vařením propláchnout
Rady a tipy

Mnoho lidí při vaření rýže chybuje. Důležité je znát druh, ale také ji před vařením propláchnout

Rýži děláme mnohdy i několikrát do týdne. A řada lidí si myslí, že na uvaření této přílohy přece není co zkazit. Přesto ale mnohdy děláme chyby, které nás zbytečně zdržují a mohou vést i k […]

Je nejvyšší čas na předpěstování rajčat. Semínka můžete použít z plodů, jako květináče poslouží kelímky od jogurtu
Rady a tipy

Je nejvyšší čas na předpěstování rajčat. Semínka můžete použít z plodů, jako květináče poslouží kelímky od jogurtu

Únor je ideální čas pro předpěstování rajčat, které vám zaručí ranou a bohatou úrodu. I v domácích podmínkách si můžete snadno vypěstovat čerstvá a zdraví prospěšná rajčata, která vás vyjdou mnohem levněji než ta kupovaná. Proč […]

Proměňte svůj balkon v zahradu. Pěstovat na něm můžete jahody i meloun
Rady a tipy

Proměňte svůj balkon v zahradu. Pěstovat na něm můžete jahody i meloun

Balkon můžete ignorovat, můžete z něj udělat odkladiště přebytečných věcí, anebo ho můžete proměnit na malou zahrádku plnou bylinek a zeleniny. Kromě bio surovin tak získáte i malou oázu přírody. Možná si říkáte, že váš balkon […]

Zásobu konzerv se doma vyplatí mít. Připravte si maso ve vlastní šťávě
Maso

Zásobu konzerv se doma vyplatí mít. Připravte si maso ve vlastní šťávě

V roce 1795 vypsal Napoleon Bonaparte odměnu pro toho, kdo vymyslí způsob, jak déle uchovávat potraviny. Kuchař Nicholas Appert tehdy přišel se zavařováním jídla do sklenice. V roce 1810 se potom zrodily konzervy plechové, popisují Novinky. […]

Chuť a sílu koření zajistíte jeho správným uskladněním. Sáčky jsou nevhodné, vsaďte na skleničky s víčkem
Koření a dochucovadla

Chuť a sílu koření zajistíte jeho správným uskladněním. Sáčky jsou nevhodné, vsaďte na skleničky s víčkem

Koření v kuchyni používáme všichni. V kořenkách po ruce máte pravděpodobně jenom to, které používáte denně. Zbytek možná necháváte v papírových pytlících nebo látkových sáčcích. Víte ale, že je to velká chyba? Stalo se vám […]