Přesolené jídlo nevyhazujte. Brambora, rýže či těstoviny pomohou katastrofu napravit
Babské rady

Přesolené jídlo nevyhazujte. Brambora, rýže či těstoviny pomohou katastrofu napravit

Stát se to může i zkušené kuchařce. Někdy jednoduše přidáme soli do omáčky či polévky trochu víc, než jsme plánovali. Není ale obvykle třeba jídlo hned vyhazovat a dělat nové. Poradíme vám, jak přesolené pokrmy […]

Baby dieta: Konzumace dětských přesnídávek vám může pomoci zhubnout. Hlídejte si ale jejich složení
Hubnutí

Baby dieta: Konzumace dětských přesnídávek vám může pomoci zhubnout. Hlídejte si ale jejich složení

Baby dieta svým názvem poměrně jasně vypovídá o tom, jaká jídla během ní můžete konzumovat. Jedná se o životní styl, při kterém se snažíte zhubnout za pomoci potravin určených především dětem. Funguje ale? A je […]

Pokud vás bolí žaludek, odpočinek v posteli nepomůže. Dejte si raději bazalku nebo lékořicový čaj
Rady a tipy

Pokud vás bolí žaludek, odpočinek v posteli nepomůže. Dejte si raději bazalku nebo lékořicový čaj

Žaludek občas pěkně potrápí každého z nás. Někdy je to tím, že jsme něco špatného snědli, jindy může jít o nervozitu nebo nějaké další potíže. Existují ale způsoby, jak si při bolestech žaludku alespoň trochu […]

Umění konzervovat ovoce a zeleninu se hodí vždy. Naučte se nakládat do octa i konzervovat cukrem
Rady a tipy

Umění konzervovat ovoce a zeleninu se hodí vždy. Naučte se nakládat do octa i konzervovat cukrem

Ačkoli se může zdát, že konzervování potravin patří do minulosti, stále je to skvělý způsob, jak si vychutnat sezónní produkty po celý rok. Existuje několik metod konzervování, z nichž každá má své výhody a nevýhody. […]

Tipy Jana Punčocháře na křupavý a šťavnatý řízek: K čemu využívá chléb?
Rady a tipy

Tipy Jana Punčocháře na křupavý a šťavnatý řízek: K čemu využívá chléb?

Řízek – klasika, kterou má rád snad každý. Jak ale připravit dokonale šťavnatý a křupavý řízek, který nadchne všechny členy vaší rodiny? Šéfkuchař Jan Punčochář má na přípravu jednoho z nejoblíbenějších českých pokrmů osvědčené tipy. Šéfkuchař […]

Jak správně skladovat pečivo? Rozhodně ne v ledničce nebo igelitovém sáčku
Rady a tipy

Jak správně skladovat pečivo? Rozhodně ne v ledničce nebo igelitovém sáčku

Čerstvé pečivo, ať už jde o chléb, rohlíky, nebo bagety, dokáže zpříjemnit každé ráno, jenže do pár dní máte místo křupavého rohlíku kousací hračku. Životnost pečiva ale můžete prodloužit správným skladováním. Když se vrátíte z […]

Zelí v podprsence není hloupý vtip, ale skvělý tip. Hodit se bude hlavně při kojení
Rady a tipy

Zelí v podprsence není hloupý vtip, ale skvělý tip. Hodit se bude hlavně při kojení

Zelí v podprsence se na první pohled může jevit jako hloupý vtip, ve skutečnosti však jde o jeden z nejlepších domácích způsobů úlevy od nateklých a bolestivých prsou a pomoci může i při mastitidě.   […]

Demi glace se připravuje déle než 24 hodin. Je ale skvělým základem mnoha omáček
Maso

Demi glace se připravuje déle než 24 hodin. Je ale skvělým základem mnoha omáček

Jeho příprava je sice zdlouhavější, masové pokrmy díky němu ale získají zcela jinou chuť. Demi glace je ultimátní základ pro silné omáčky především k hovězímu. Dá se zavařit i zmrazit, můžete ho tak mít doma […]

Šunkový salám není šunka. Vybírejte v obchodě pečlivě podle množství masa i bílkovin
Maso

Šunkový salám není šunka. Vybírejte v obchodě pečlivě podle množství masa i bílkovin

Mnoho lidí si plete pojmy šunkový salám a šunka. Ve skutečnosti jde o dvě různé potraviny, které se od sebe výrazně liší. Chcete v obchodě vždy poznat kvalitní šunku? Poradíme vám, jakým způsobem ji vybrat. […]