Na přelomu listopadu a prosince bude na Staroměstském náměstí otevřena nová restaurace šéfkuchaře Radka Kašpárka. Majitel podniku s názvem 420 už teď slibuje zážitky, které nikdo jiný v Česku nenabízí.
„Počítám, že to od prvního dne pořádně rozjedeme. Všichni, kdo pro nás pracují, vědí, že my jedeme do plných. Například šéfcukrářka Katka Brodnianská zkouší nové recepty celý rok,“ popsal pro Forbes šéfkuchař Marek Kominek.
Rakvičky v rakvích na míru
Restaurace bude mít kapacitu okolo 200 míst, uvádí Kašpárek na svém instagramu. Bude tím pádem zhruba třikrát větší než jeho první restaurace Field.
V podniku lidé zažijí pravděpodobně mnoho věcí, které ještě nikdy nikde předtím vyzkoušet nemohli.
Majitel například slibuje, že pokud si v restauraci dáte rakvičku, dostanete ji sice bez šlehačky, zato ale bude servírovaná v malých na míru vyrobených rakvích.
„Česká kuchyně bude v našem podání lehce přidrzlá, budeme experimentovat a zároveň zkoumat její hranice. Chceme na Staroměstské náměstí přinést kvalitní gastronomii, ať už pro české turisty, zahraniční turisty, i pro větší skupiny, které se chtějí jen tak bavit a hodovat,“ cituje Kašpárkova slova TV Nova.
Cítil, že je ten správný čas
Adéla Gondíková se v rozhovoru pro Český rozhlas Dvojka pozastavuje nad tím, proč si majitel Fieldu, který skvěle funguje, pořídil další restauraci. Už tak má Kašpárek málo času, bude to pro něj tedy velmi složité.
„Jednoduše jsem to tak cítil. Field funguje tak, jak funguje. Menu, která obměňujeme, jsou skvělá. Posouváme se někam dál. Tým je stabilní. Tak jsem si řekl, že mám vlastně prostor jít do něčeho nového,“ uvádí v odpověď kuchař.
Doplňuje, že v restauraci se bude snažit vařit především česká jídla, zároveň ale bude mantinely české kuchyně trochu bourat a někam posouvat, aby byl každý pokrm originální. Budoucí návštěvníci podniku se tak rozhodně mají na co těšit.
Zdroj: Forbes, Český rozhlas Dvojka, TV Nova, Instagram
Auto: Šárka Cvrkalová