Míchaná vajíčka jsou vděčná klasika. Milujeme je ke snídani, kdy nás dokážou dokonale zasytit a ještě si na nich báječně pochutnáme. Každý dělá vajíčka trochu jinak, stejně tak platí, že každému trochu jinak chutnají.
Jelikož se mnozí z vás rádi nechávají inspirovat zkušenějšími kuchaři a slavnými osobnostmi, máme pro vás i dnes tip na míchaná vajíčka, jak je má nejraději Zdeněk Pohlreich.
I míchaná vajíčka se dají pokazit
Míchaná vajíčka jsou prvním z jídel, které se snažíme v kuchyni osvojit. Možná si i teď říkáte, co je na tom těžkého, vyklepnout vejce na pánev a umíchat je do takové konzistence, jakou máte nejraději.
Podle slavného a zkušeného šéfkuchaře se ale i tak zdánlivě obyčejné jídlo dá poměrně jednoduše pokazit. A podle Zdeňka Pohlreicha většina lidí míchaná vajíčka vůbec neumí připravit.
Největší nedostatek? Vajíčka jsou suchá a málo krémová
V očích kuchaře, kterého můžeme vídat na televizních obrazovkách v pořadu Ano, šéfe!, je největším prohřeškem u míchaných vajec fakt, že jsou příliš suchá a nejsou vůbec krémová.
Proto doporučuje nepřipravovat tuhle známou dobrotu tak, jak je většina z nás zvyklá, ale jít na to francouzským způsobem. Tedy tak, že vajíčka místo na pánvi připravíte ve vodní lázni.
Připravte si míchaná vajíčka pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha
Připravte si vodní lázeň, nad kterou položte misku. V té nechte rozpustit kousek másla. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte rozklepnutá vajíčka a zakápněte je troškou smetany ke šlehání.
Vajíčka začněte šlehat a hlídejte si, aby se vám během míchání nepřilepovala ke dnu misky. Jakmile začnou houstnout, dávejte pozor, aby i nadále zůstala krásně krémová a vzdušná. Podle Zdeňka je také důležité vajíčka zbytečně nepřetáhnout.
Zdroj: Aazdravi.cz, iReceptar.cz
Autor: Natálie Kabourková