Adéla Gondíková se udržuje ve skvělé kondici a ve svých 51 letech vypadá skvěle. Netají se tím, že v minulosti vyzkoušela celou řadu diet. Společně se svým mužem Jiřím Langmajerem se snaží dodržovat zdravý životní styl, hodně cvičit, ale také zdravě jíst.
Gondíková sama si myslí, že nikdy nebyla příkladem toho, jak jíst zdravě. Snaží se do svého jídelníčku zařazovat potraviny tak, aby byl převážně vyvážený, přiznává ale, že si ráda dá i něco sladkého po obědě. Navíc prý nemá moc ráda zeleninu.
Katastrofa v kuchyni
Její muž se jí snaží v kuchyni pomáhat, ne vždy to ale dopadne podle představ. V roce 2023 se na insternetu objevil vtipný příspěvek, ze kterého je jasné, že i celebritám se někdy stanou vtipné nehody.
Jiří se tehdy pochlubil tím, že v mixéru zapomněl lžičku, takže když si chtěl udělat smoothie, skleněná nádoba praskla a obsah mixéru skončil na podlaze kuchyně. Naštěstí se tomu on i jeho žena zasmáli. V kuchyni právě kvůli těmto momentům tráví více času Adéla.
Pórková polévka podle Gondíkové
Ačkoli zeleninu moc nemusí, tuhle polévku prý dělá velmi často a ráda. A recept je velmi snadný. Na přípravu budete potřebovat 2 pórky, 2 brambory, mrkev, cibuli, 2 lžíce másla, 1,5 litru zeleninového vývaru, 200 mililitrů smetany na vaření sůl, pepř a petrželku na ozdobu.
Pórek důkladně očistěte a nakrájejte ho na kolečka. Použijte i světle zelenou část. Oloupejte a nakrájejte na kostičky brambory, mrkev a cibuli, v hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm cibuli do sklovita. Potom přidejte pórek a také ho krátce orestujte.
Dejte do směsi brambory a mrkev, vše opečte a zalijte zeleninovým vývarem. Polévku vařte asi 20 minut, dokud brambory nezměknou. Potom přilijte smetanu, dochuťte vše solí a pepřem. Polévku promixujte ponorným mixérem a na talíři ozdobte nasekanou petrželkou.
Zdroj: Žena IN, Česká Televize, Blesk
Autor: Šárka Cvrkalová