Pomazánka z makrely: Nejlépe chutná s čerstvým domácím chlebem

pomazánka na chlebu
Zdroj: Shutterstock

Máte rádi ryby? V mé rodině se konzumují snad na tisíc způsobů. Vždy jsme milovali kromě klasických rybích jídel například tuňákovou pomazánku. V poslední době jsem si ale daleko více oblíbila pomazánku z makrely.

Na tenhle recept vám stačí pouze čtyři ingredience. Připravíte díky nim ale lahodnou pomazánku, která společně s křupavým čerstvým chlebem vytvoří jídlo, na které v životě nezapomenete. A přitom je to tak snadné.

Kombinace ryby a kyselé chuti

Na přípravu pomazánky budete potřebovat 200 gramů uzené makrely. Tu seženete prakticky v jakémkoli obchodě. Dále si připravte balení libovolného krémového sýru, jarní cibulku podle chuti a citron.

Samozřejmě je třeba jídlo potom ještě dotvořit tak, aby vyhovovalo vašim chuťovým pohárkům, ideální tak je mít po ruce i sůl a pepř, já obvykle ale koření nepoužívám téměř vůbec a nechám na každém, zda si pomazánku přímo na chlebu ještě nějak dochutí.

Snadná pomazánka za pár minut

Makrelu jednoduše rozmačkejte vidličkou na kaši. Tu potom promíchejte se sýrem, já obvykle používám lučinu. Viděla jsem i verze, při kterých se využívaly tavené sýry, ty ale osobně příliš nemusím. Je to nicméně na vás.

Do pomazánky potom přidejte podle chuti citron a pokrájenou jarní cibulku. Část cibulky nechte stranou, budete s ní potom zdobit krajíce, aby na talíři vypadaly dobře například pro návštěvu.

A to je v podstatě celé. Takto připravenou pomazánku můžete rovnou mazat na pečivo, ideální je čerstvě koupené, které ještě křupe. Nebo pokud si chcete jídlo skutečně vychutnat, upečte si domácí chléb, který udělá z pokrmu naprostou dokonalost.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz