Pizza z tortilly: Jednoduchá večeře, kterou uzpůsobíte svým chutím

Zdroj: Shutterstock

Já i celá moje rodina milujeme pizzu. Někdy si na ni zajdeme do pizzerie, poměrně často ji ale dělám také doma. Jenže příprava těsta je obvykle otrava. Ušpiní se u toho spousta nádobí, a navíc musíte čekat alespoň půl hodiny na vykynutí. Proto používám jednoduchý trik.

Pokud se vám nechce patlat s těstem, můžete jako základ na pizzu použít obyčejné tortilly. Mají kulatý tvar, takže se dokonale hodí. Jídlo je pak rychleji hotové, je lehčí než s klasickým kvasnicovým těstem a krásně křupe.

Podle vlastní chuti

Na přípravu pizzy z tortilly budete potřebovat v základu balíček tortill. Já někdy kupuji celozrnné, aby bylo jídlo zdravější. Je ale zcela na vás, jaké zvolíte. Stejně tak i velikost pizzy si můžete přizpůsobit tomu, kolik toho vaše rodina sní.

Dále si připravte kečup nebo rajčatový protlak, italské bylinky (já používám oregano a bazalku), mraženou kukuřici, šunku, strouhaný sýr dle vašeho výběru, cibuli, rukolu a další ingredience, které uznáte za vhodné.

Někdo má rád na pizze houby, někdo olivy, někdo si ji rád udělá se salámem a ananasem. Je jen na vás, co přesně si na pokrm dáte, a co naopak vynecháte. I v tom je kouzlo domácí pizzy.

V troubě nebo ve fritéze

Příprava pizzy je snadná. Nejprve dejte na 5 minut tortillu zapéct. Potom ji potřete kečupem smíchaným s bylinkami a ozdobte vším, co na pokrmu máte rádi. Nakonec vše posypte strouhaným sýrem, který se při dalším zapečení rozteče.

Nejčastěji dělám pizzu v klasické troubě. Tu si předehřeji na 200 °C a stačí zhruba 15 minut, než se sýr roztaví a tortilla upeče do křupava.

Pokrm se dá připravit i v horkovzdušné fritéze. V tomto případě je pouze problém v tom, že větší tortilly se do ní pravděpodobně nevejdou. Pokud ale děláte pizzu menší, můžete použít i tento způsob.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz