Pizza z bagety: Levná alternativa oblíbené klasiky, do které zužitkujete zbylé suroviny

Zdroj: Shutterstock

Jsou chvíle, kdy máme chuť na něco dobrého, ale zároveň nemáme dostatek času na to, abychom strávili dlouhé hodiny přípravou náročného receptu. Pro takové případy se vyplatí mít v záloze jednoduchý a zároveň výborný recept na pizzu z bagety.

Ano, čtete správně. Pizza je pokrm, který chutná snad úplně každému. My vám dnes chceme dát recept na pizzu, která má základ z bagety. Vychutnáte si ji k večeři nebo na svačinu, zaručeně nadchne děti i dospělé.

Levná domácí pizza

Jistě se shodneme na tom, že mnohdy ty vůbec nejlepší recepty jsou právě ty, za které neutratíme mnoho peněz. V případě tohoto receptu navíc můžete zužitkovat starší pečivo, které byste třeba jinak vyhodili. Náklady se tak ještě sníží a navíc budete mít dobrý pocit, že zbytečně neplýtváte surovinami.

Příprava domácí pizzy je snadná a rychlá. Základ tvoří bageta, jak si dále pizzu dochutíte, to už záleží jen na vás. Můžete si na ni dát takové dobroty, které vám chutnají ze všech nejvíce.

Recept na domácí pizzu z bagety

Nyní už se přesuňme k receptu. Na domácí pizzu z bagety budete potřebovat jednu větší bagetu, pět vajíček, 245 g bílého jogurtu, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř a máslo na vymazání pánve. Dále také suroviny, bez kterých se vaše pizze neobejde – salám, sýr, kukuřici, rajčata atd.

Začněte tím, že bagetu nakrájíte na kolečka. Pánev, kterou je možné vložit do trouby, důkladně vymažte máslem. Kolečka bagety pak vyskládejte na dno pánve.

V misce smíchejte vajíčka, jogurt, sůl a pepř, také olivový olej a přidat můžete nějaké koření – například drcenou papriku. Vše důkladně promíchejte.

Připravenou směsí zalijte bagetky v pánvi. Navrch poté můžete naskládat suroviny, které na pizze milujete – nebo také suroviny, které potřebujete zužitkovat.

Vše zasypte nastrouhaným sýrem. Poté už můžete připravenou pizzu vložit do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a péct zhruba 25 minut.

Po upečení pizzu vyklopte na talíř, rozřezejte na osm dílků a podávejte. Skvěle chutná ještě teplá, ale ani studená rozhodně neurazí.

Zdroj: primainspirace.cz, imnam.cz, nejrecept.cz

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz