Sestra vévodkyně z Cambridge, Pippa Middleton, má vyvážený přístup k jídlu a kondici. Netrýzní se drastickými dietami, ale upřednostňuje pestrou stravu a dostatek pohybu.
Spisovatelka a publicistka Pippa Middleton se ráda udržuje v kondici a věnuje se řadě sportů, od lyžování po plavání, pilates nebo tréninku v posilovně – a její každodenní strava samozřejmě hraje důležitou roli v tom, proč vždy vypadá tak zdravě, má zářivou pleť a svěží vlasy.
V dětství snědla, co dostala
Když byly sestry Kate a Pippa malé, jedly totéž, co jejich rodiče, kteří věřili, že děti a dospělí nepotřebují odlišná jídla.
„Už od malička jsme měli spoustu tradičních jídel jako pastýřský koláč, játra a kaši s cibulovou omáčkou, ledvinky a dokonce i slávky. Dobré sacharidy, bílkoviny a zelenina, opravdu dobré pro vás a také levné. Museli jsme toho sníst hodně,“ prozradila Pippa v rozhovoru pro Daily Mail.
Děti si nevybíraly. To, co dostaly, musely sníst, jinak nesměly odejít od stolu. I to je zřejmě důvodem, proč není Pippa Middleton ve stravování vybíravá.
Nemá ráda extrémy
Protože Pippa ráda sportuje, přizpůsobuje fyzickým aktivitám také jídelníček. Snaží se konzumovat celozrnné, energeticky bohaté sacharidy. Hodně jí hnědou rýži, čočku, quinou a sladké brambory. Naopak nefandí svačinám a na rozdíl od mnoha jiných celebrit nepropadla ani proteinovým tyčinkám a koktejlům.
Pippa Middleton dbá na zdravý životní styl, to ale neznamená, že si občas nedopřeje nějaké to mlsání. „Vyrostla jsem v přesvědčení, že zdraví je o střídmosti ve všech věcech, takže budu oslavovat zdravý životní styl prostřednictvím cvičení, vyvážené stravy a trochy těch nemravností – mluvím o čokoládě, chipsech a občasné skleničce vína,“ uvedla pro Hello!
Zároveň nikdy nedržela přísné diety. Spíše než na extrémní a krátkodobé omezení sází na dlouhodobě vyvážený životní styl. Vyhýbá se rafinovaným sacharidům, kontroluje si velikost porcí, aby se zbytečně nepřejídala, a pravidelně sportuje a posiluje.
Příklady pokrmů během dne
Den Pippy Middleton vždycky začíná snídaní. Ranní jídlo ráda obměňuje, nečekejte u ní však žádné luxusní delikatesy. Její obvyklou snídaní je buď obyčejný jogurt s nakrájeným ovocem a opraženými semínky, ovesnými vločkami a ořechy, nebo opečený žitný chléb s vejci nebo avokádem.
K obědu si ráda dá krevety marinované v limetkové šťávě s chilli vločkami, česnekem a koriandrem a k tomu jako přílohu zeleninový salát s řeřichou a špaldový chléb.
Jedním z receptů, které si sestra vévodkyně dopřává k večeři, je asijský tuňák s avokádovou salsou. Dalším jejím oblíbeným pokrmem jsou krevety s thajsky kořeněnými fazolemi a divokou rýží.
Zdroj: Apetit, Hello!, Daily Mail, The List, Blesk, Týden
Autor: Dominika Jandorová