Altamurský chléb: Pečivo s přísnými pravidly, jehož historie je tisíce let dlouhá
Pečivo a těstoviny

Altamurský chléb: Pečivo s přísnými pravidly, jehož historie je tisíce let dlouhá

Altamurský chléb má v Itálii dlouholetou tradici. Jde o jediný chléb, který má v Evropě označení chráněného původu. Pokud ho pekaři chtějí připravit a následně prodávat, musí dodržovat přísná regulační pravidla. První zmínky o chlebu […]

Vídeňský chléb: S přípravou tradičního pečiva vám pomůže pekáč a trochu vody
Pečivo a těstoviny

Vídeňský chléb: S přípravou tradičního pečiva vám pomůže pekáč a trochu vody

Vídeňský chléb je speciální druh pečiva, který se připravuje s pomocí techniky vynalezené v 19. století ve Vídni, píše iFood. Tu nicméně na návštěvě města vymyslel dánský pekař. Chlebu se tak sice říká vídeňský, velmi […]

Řemeslné bulky od dědy: Snadné kynuté pečivo ideální k pečenému masu nebo jen tak s máslem
Pečivo a těstoviny

Řemeslné bulky od dědy: Snadné kynuté pečivo ideální k pečenému masu nebo jen tak s máslem

Doma jim říkáme řemeslné bulky. Recept mého dědu kdysi naučil kamarád a on ho potom předal rodině. Tohle pečivo se hodí především k masu a často ho tak pečeme, když třeba chystáme grilovačku, nebo když […]

Marikle: Chléb chudých Romů se peče nasucho a chutná skvěle s masem i omáčkami
Pečivo a těstoviny

Marikle: Chléb chudých Romů se peče nasucho a chutná skvěle s masem i omáčkami

Marikle je tradiční romský chléb, který se dá konzumovat samotný, ale hodí se i k mnoha jídlům. Podává se často s masem, ale může také nahradit typický indický naan, který se konzumuje s různými kořeněnými […]

Upečte si sladké mléčné buchtičky. Je to láska na první sousto
Pečivo a těstoviny

Upečte si sladké mléčné buchtičky. Je to láska na první sousto

Přemýšlíte nad snadnou snídaní, kterou potěšíte svou rodinu, nebo třeba přátele, kteří u vás přespávají? Tyhle nadýchané mléčné houstičky udělají radost každému. A když k nim připravíte kávu nebo horké kakao, den už jednoduše nemůže […]