Chleba třikrát jinak podle Josefa Maršálka. S cibulí, česnekovým olejem i tymiánem
Celebrity

Chleba třikrát jinak podle Josefa Maršálka. S cibulí, česnekovým olejem i tymiánem

Upéct si doma čerstvý chléb není nic až tak náročného. Obvykle na to potřebujete jen základní ingredience, jako jsou mouka, voda a droždí. Josef Maršálek vás nicméně naučí chléb speciální. I obyčejný chléb chutná nejlépe, […]

Jak jíst těstoviny v restauraci? Vždy napichujte a špagety nikdy nejezte lžící
Pečivo a těstoviny

Jak jíst těstoviny v restauraci? Vždy napichujte a špagety nikdy nejezte lžící

Těstoviny si pravděpodobně většina z nás dopřává poměrně často. Jejich druhů existuje celá řada, některé jsou ale na konzumaci složitější než jiné. Víte, jakým způsobem správně v restauraci konzumovat špagety, abyste se neztrapnili před ostatními? […]

Uvařte si těstoviny jako pravý Ital. Do vody nikdy nedávejte olej a nedělejte je pod pokličkou
Pečivo a těstoviny

Uvařte si těstoviny jako pravý Ital. Do vody nikdy nedávejte olej a nedělejte je pod pokličkou

Uvařit těstoviny není nijak složité. Jednoduše je dáte do osolené vody a počkáte dobu, která je uvedená na obale. Je to ale vždy tak snadné? Italové při přípravě těstovin používají speciální triky. Chcete si doma […]

Bramborový chléb je zdravější než klasické bílé pečivo. Pohlídejte si ale obsah cukru a sodíku
Pečivo a těstoviny

Bramborový chléb je zdravější než klasické bílé pečivo. Pohlídejte si ale obsah cukru a sodíku

Není nad čerstvý chléb. Ať už si ho uděláte doma, nebo ho přivezete z obchodu čerstvě dopečený, vždy si na něm pochutnáte. Kromě klasického chleba ale existuje celá řada alternativ. Jednou z nich je i […]

Pasta_Puttanesca
Pečivo a těstoviny

Špagety podle prostitutek: Jednoduché jídlo, které je do 30 minut hotové

Spaghetti alla puttanesca zní jako jídlo se zajímavou historií i chutí. Doslovný překlad nicméně znamená špagety podle prostitutek. Přestože to možná mnohé odradí, po přečtení následujícího receptu si je budete chtít udělat doma i vy. […]

Xanthanová guma: Využívá se v mléčných výrobcích i bezlepkových potravinách a mění střevní mikroflóru
Mléčné výrobky

Xanthanová guma: Využívá se v mléčných výrobcích i bezlepkových potravinách a mění střevní mikroflóru

Xanthan, někdy také xanthanová guma, je zahušťovadlo, které se používá například do jogurtů nebo sýrů. Pokud si tak tyto produkty chcete připravit doma, budete ingredienci potřebovat. Dá se koupit v internetových obchodech, co přesně ale […]

Jarní špagety carbonara: Přidejte do jídla chřest a udělejte z něj zdravý a svěží pokrm
Pečivo a těstoviny

Jarní špagety carbonara: Přidejte do jídla chřest a udělejte z něj zdravý a svěží pokrm

Špagety carbonara pravděpodobně zná každý. Jde o typický italský recept, který není nijak složitý na přípravu. Já je dělám poměrně často, na jaře jsem ale zvyklá obohacovat pokrm o sezónní zeleninu. Málokdo si uvědomuje, jak […]

Linguine: Těstoviny, ke kterým se hodí omáčky i mořské plody
Pečivo a těstoviny

Linguine: Těstoviny, ke kterým se hodí omáčky i mořské plody

Někteří lidé si je pletou se špagetami. Linguine jsou v Itálii právě po špagetách druhým nejoblíbenějším druhem těstovin. Dají se připravovat na mnoho způsobů, doma je navíc uděláte velmi snadno. Pokud nemáte rádi kupované těstoviny […]

Pappardelle: Italské těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů
Pečivo a těstoviny

Pappardelle: Italské těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů

Když se mluví o těstovinách, většina z nás si vybaví Itálii. Existuje celá řada druhů těstovin, některé jsou známější, jiné naopak méně. Už jste slyšeli o těch s názvem pappardelle? Pappardelle jsou vaječné těstoviny, které […]