Patricie Pagáčová vyrostla doslova před zraky českých diváků v rámci nekonečného seriálu Ulice. Z malé drobné dívky se během několika let stala zakulacenější herečka, která si za to vyslechla pár hejtů. Sama se rozhodla to změnit a změnila svůj životní styl. Nyní se může pyšnit skvělou postavou, kterou si udržela i po porodu. A na rozdíl od ní je prý dcera Bibi vděčný strávník.
V rozhovoru pro Prima ženy se o své postavě rozpovídala. Uvedla, že nemá smysl držet diety, protože by se musela ta daná dieta držet celý život, jinak přijde jo-jo efekt. Důležité tak dle ní je změnit celou životosprávu. Sama si jídla, která má ráda, neodpírá.
V jídle je vybíravá
„Miluju sýr, jakkoli rozteklý sýr, pizza, parmezán na těstovinách musí být… A co naopak nemám ráda, toho je strašně moc, protože jsem docela vybíravá,“ uvedla sympatická herečka pro Extra.
Ohledně vybíravosti v jídle se herečka rozpovídala ve zmíněném rozhovoru pro Prima ženy. Zde uvedla, že by nemohla dělat porotkyni v kulinářské soutěži, protože by soutěžícím říkala, že to nejí.
„Na prvním místě vedou vnitřnosti. Ty nejím vůbec, ale jak říkám, ten seznam je dlouhý. Můj muž si ze mě dělá legraci, že by bylo jednodušší, kdybych říkala věci, které jím, než abych jmenovala to, co nejím. Takže asi tak,“ prozradila Patricie ve zmíněném rozhovoru.
Manžel je vděčný strávník
V hereččině rodině to není ona, kdo vládne kuchyni, ale její manžel. Ten vaření bere jako svého koníčka.
„Můj muž vaří úžasně, mnohem líp než já a baví ho to víc. Já ráda peču a jeho to právě baví v té kuchyni, takže to máme takhle rozvržený. Ale jako samozřejmě vařím taky, nemůžu ho tam nechat v té kuchyni furt,“ dodala v rozhovoru pro Extra.
V rozhovoru pro Apetit Patricie přiznala, že si dokonce předplácela jejich časopis a schovávala si mnoho receptů. Zejména recepty na sladké, jako jsou cheesecake či čokoládový dort, má právě odtud. Bez receptu totiž nevaří.
„Dodržuju recepty, jinak to ani neumím. To se týká hlavně pečení. Můj muž mi občas říká, ať to vezmu od oka, ale to nikdy! Všechno mám na gram přesně, suroviny vážím. Taky se mi nestane, že by se něco nepovedlo,“ prozradila Patricie pro Apetit.
A i přesto, že je manžel ten, kdo vládne kuchyni, tak prý hereččina jídla neodmítá a je vděčným strávníkem.
Oblíbené jídlo malé Bibi
To samé uvedla i o své dceři, která prý rozhodně není po ní a jí všechno. Herečka jako dítě totiž nejedla skoro nic. Jedno jídlo ale patří mezi dceřina oblíbená a Patricie se podělila o recept.
Budete na něj potřebovat 2 lžíce másla, 1 cibuli, 100 g šunky nakrájené na kostičky, 1 lžíci hladké mouky, 250 ml 30% smetany, 200 g mraženého hrášku, sůl, pepř a parmezán.
Na másle osmažíte cibulku a šunku, zaprášíte moukou a zalijete smetanou. Po cca dvou minutách přidáte hrášek, sůl a pepř, a vaříte další tři minuty.
Tuto směs následně podáváte s těstovinami posypanými parmezánem.
Zdroje: Extra, Apetit, Prima ženy
Autor: Soňa Jiroutová