Pasta primavera: Těstovinový pokrm z USA, který vnese do vaší kuchyně jaro

Zdroj: Shutterstock

Pasta primavera. Na první pohled je jasné, že v tomhle receptu budou hrát hlavní roli těstoviny. A v tom se většina lidí neplete. Pokud si ale myslíte, že jde o jídlo italské, pravdu nemáte. Navzdory téměř typicky italskému názvu jde o pokrm pocházející z USA.

Jídlo je vynálezem muže jménem Ed Giobbi. Ten pokrm poprvé připravil během lovecké výpravy v Novém Skotsku. Následně ho potom přivezl do svého rodného New Yorku, uvádí Taste Atlas.

Těstoviny a bylinky

Jídlo je syté a chutné, zároveň ale velmi lehké. Doplní vašemu tělu energii, nepřejíte se ale ničím příliš kalorickým. Pokrm kombinuje těstoviny s bylinkami a do vaší kuchyně tak přinese příjemnou jarní atmosféru.

Na přípravu jídla budete potřebovat olej, 2 menší cibule, 3 lžičky mletého česneku, šálek kešu mléka, šálek piniových oříšků, 5 lžic droždí, sůl, pepř, asi 100 gramů baby karotky, malý svazek chřestu, 100 gramů baby špenátu, šálek hrášku, 300 gramů těstovin a nasekaný estragon.

Příprava pokrmu

Na pánvi osmahněte na oleji najemno pokrájenou cibulku. Přidejte česnek a nechte ho lehce rozvonět. Směs potom dejte společně s oříšky, mlékem a droždím do mixéru, kde z ní vytvoříte jemný krém.

Uvařte těstoviny podle návodu. Potom je dejte do pánve a prohřejte s nimi veškerou zeleninu. Vše nakonec zalijte mléčnou směsí a vařte asi 5 minut. Podle chuti jídlo osolte a opepřete.

Na talíři se těstoviny zdobí čerstvým baby špenátem, bazalkou a estragonem. Pokud máte rádi sýr, můžete je zasypat ještě strouhaným parmezánem nebo třeba mozzarellou.

Zdroj: La Cucina Italiana, National Post, Taste Atlas, Pasta Evangelists, Food & Wine

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz