Už se vám někdy stalo, že jste v lednici zapomněli na osamělou mrkev, a když jste si na ní chtěli pochutnat, už nebyla v takové kondici, která by vás kdovíjak lákala? Pak pro vás máme tip, jak takovou mrkev oživit, aby byla zase krásně křupavá.
Mrkev je právě ten druh zeleniny, od kterého očekáváme, že křupne, jakmile se do něj zakousneme. Když se nám ale mrkev delší dobu povaluje v lednici, je celkem logické, že ztratí svoji křupavou strukturu. V ten moment ale není třeba ji hned vyhazovat. Poradíme vám, jak ji opět dostat do formy.
Našli jste v lednici gumovou mrkev?
Už se to někdy stalo asi úplně každému. V přihrádce na zeleninu jsme zapomněli na odloženou mrkev, která tam ležela nějaký ten den. Je jasné, že po určité době mrkev prostě zvadne. Najednou už nebude křupavá, ale stane se gumovou.
Mnoho lidí by v takový moment neváhalo a mrkev by bez milosti letěla do koše. Vyhazovat ji ale není hned nutné. My totiž známe trik, se kterým i zvadlou mrkev dostanete opět do křupavé formy.
Unavenou mrkev nedávejte do koše, ale do vody
Až zase příště najdete v lednici unavenou, měkkou mrkev, která kromě toho, že bude ohebná, bude jinak naprosto v pořádku (to znamená, že na sobě nebude mít plíseň nebo třeba černé skvrny), nevyhazujte ji bezmyšlenkovitě do koše. Chuděrka je totiž pravděpodobně jen dehydrovaná.
A co se dělá v případě, když jde o dehydrataci? Ano, je potřeba, aby se hlavní role ujala obyčejná voda. I v tomto případě postačí sklenice vody, do které mrkev namočte, ponechte ji tam alespoň 5 minut. Jakmile ji po uplynutí několika minut vyndáte z vody, mile vás překvapí, že bude opět pevná a připravená ke konzumaci.
Tento trik je populární
S trikem na oživení mrkve se pochlubila i jedna dívka, která tento způsob, jak dostat mrkev opět do kondice, zveřejnila i na svém profilu na sociální síti TikTok.
@lottiedalziel This is a game changer 🥕 #didyouknow #homehack #foodwaste #carrot #todayilearned #ecofriendly #learnontiktok #budget #hack #foodie ♬ original sound – Lottie Dalziel🌏Sustainability
Zdroj: TikTok, metro.co.uk, express.co.uk
Autor: Natálie Kabourková