Pokud máte rádi omelety, rozhodně byste měli vyzkoušet mimo jiné recept od slavného šéfkuchaře Jamieho Olivera. Ten má na přípravu tohoto snadného pokrmu několik triků, díky kterým si pochutnáte ještě víc, než jste zvyklí.
Jamie Oliver je známý pro své kritické smýšlení a pro své vysoké sebevědomí. Když se mu něco nelíbí, řekne to na rovinu, když někdo podle něj vaří špatně, zkritizuje ho. On sám je ale uznávaným člověkem ve svém oboru a s jeho receptem rozhodně při vaření neprohloupíte.
Nemůžu se na to dívat
Jamie Oliver v nedávné době prohlásil, že odmítá sledovat novou show s názvem The Bear. Důvodem je podle něj to, že jsou kuchařské schopnosti osob v ní velmi špatné.
Mnoho lidí by toto jeho prohlášení považovalo za něco namyšleného, kdo ale šéfkuchaře zná, ví, že si to může dovolit. Právě pro svou upřímnost a schopnost kritizovat je oblíbený.
Omeleta podle Jamieho Olivera
Na přípravu téhle vydatné snídaně budete potřebovat lžičku másla, 2 vajíčka, sůl, pepř, 100 gramů strouhaného čedaru, několik lístků čerstvé bazalky, olivový olej, asi 10 cherry rajčat a ledový salát.
Vajíčka rozbijte do misky a prošlehejte je se solí a pepřem. Potom nechte rozehřát pánev na mírném plameni a rozpusťte v ní máslo. Vlijte na něj vajíčka a krouživými pohyby je rozlijte po celé ploše pánve.
Jakmile je omeleta téměř tuhá, posypte ji sýrem. Špachtlí uvolněte okraje a přehněte ji napůl. Potom ji sesuňte na talíř a ve stejné pánvi rychle osmahněte rajčata s bazalkou. Směsí omeletu naplňte, omeletu posypte bazalkou a ozdobte sýrem a můžete podávat.
Zdroj: Britannica, Independent
Autor: Šárka Cvrkalová