Stojí jen pár korun, ale mohou nám hodně nabídnout. Proč do jídelníčku zařadit ovesné vločky?
Hubnutí

Stojí jen pár korun, ale mohou nám hodně nabídnout. Proč do jídelníčku zařadit ovesné vločky?

Většina lidí kolem ovesných vloček v obchodě jen bez povšimnutí projde. Přitom vůbec netuší, jaký poklad mají v té chvíli doslova na dosah ruky. Navíc prakticky za hubičku, protože ovesné vločky pořídíte opravdu jen za […]

Rýže možná zdravě působí, její nadměrná konzumace pro vás ale může být problémem
Obiloviny

Rýže možná zdravě působí, její nadměrná konzumace pro vás ale může být problémem

Rýže je základem pro jídelníček ve více než 100 zemích světa. Mnoho lidí si myslí, že tato obilovina je zdravá a jedná se o nejlepší možnou přílohu k hlavnímu jídlu. Přesto ale nadměrná konzumace rýže […]

Rýži si vaše tělo zamiluje. Známe důvody, proč ji zařazovat na jídelníček pravidelně
Obiloviny

Rýži si vaše tělo zamiluje. Známe důvody, proč ji zařazovat na jídelníček pravidelně

Rýže je oblíbenou potravinou především v asijských zemích, kde se také ve velkém pěstuje. I v České republice se ale řadí k jedné z nejvýznamnějších příloh a milujeme ji na mnohé způsoby. Navíc jde o […]

Krémové rizoto jako zdroj energie: Víme, jak nejlépe připravit rýži arborio
Obiloviny

Krémové rizoto jako zdroj energie: Víme, jak nejlépe připravit rýži arborio

Škrob je pro lidské tělo důležitý. Jde o přírodní sacharid, který nám dodá velké množství energie. Právě proto do našeho jídelníčku pravidelně řadíme brambory, těstoviny i rýži. Není ale rýže, jako rýže. Rýže arborio je […]

Špalda: prastarý druh pšenice, který pomáhá imunitě i trávení
Obiloviny

Špalda: prastarý druh pšenice, který pomáhá imunitě i trávení

Pšenice špalda je prastará obilnina, která se opět začíná dostávat do popředí zájmu. Je totiž nutričně bohatá, dobře stravitelná a pomáhá s některými neduhy. Původ pšenice špaldy Špalda je prastarým druhem pšenice, jejíž původní domovinu asi […]

Seitan: pšeničný lepek, který je výrazně stravitelnější než bílé pečivo
Obiloviny

Seitan: pšeničný lepek, který je výrazně stravitelnější než bílé pečivo

Seitan je vlastně pšeničný lepek, proti kterému se v posledních letech výrazně brojí. Je se ale v tomto případě něčeho obávat? Původ seitanu Ačkoli by se mohlo zdát, že je seitan novinkou moderního způsobu stravování, opak je […]