Catherine Zeta-Jones jí jenom z povinnosti. I když miluje dezerty, vypadá i po padesátce skvěle
Nezařazené

Catherine Zeta-Jones jí jenom z povinnosti. I když miluje dezerty, vypadá i po padesátce skvěle

Catherine Zeta-Jones se proslavila mnoha rolemi. V současné době ji diváci mohou vídat jako matku Wednesday ze stejnojmenného seriálu. Herečce je 54 let, vypadá ale skvěle. Jak to představitelka Morticie Addams dělá, že i ve […]

Slovácká chumlanina: Míchaná vajíčka na tenhle způsob nejspíš ještě neznáte
Nezařazené

Slovácká chumlanina: Míchaná vajíčka na tenhle způsob nejspíš ještě neznáte

Vajíčka jsou zdravá a často se doporučují i při dietách. Člověk ale někdy už neví, na jaký způsob si je dát, aby se mu nepřejedla. Jednou z nejčastějších úprav bývají míchaná vajíčka. Těm se mírně […]

Skořicoví šneci: Švédskou dobrotu si vychutnáte za pár minut i z obyčejného hrnečku
Nezařazené

Skořicoví šneci: Švédskou dobrotu si vychutnáte za pár minut i z obyčejného hrnečku

Skořicoví šneci či skořicové rolky jsou původem ze Švédska, ale je to dezert známý po celém světě. V posledních letech je oblíbenou snídaní a dezertem i u nás. Málokdo ale ví, jaká je jeho historie […]

spagety z dyne
Nezařazené

Udělejte si zdravé špagety ze špagetové dýně. Poradíme, jak je vyrobit a využít v kuchyni

Dýně jsou u nás velice populární a pěstujeme je v širokém sortimentu k jídlu i na okrasu. Špagetová dýně pochází z amerického kontinentu, ale díky své zvláštnosti se zabydlela v různých zemích. Její dužina se po tepelném zpracování rozpadá […]

Kontroverzní potraviny pohledem vědců. Opravdu byste se měli vzdát mléka či vajec?
Nezařazené

Kontroverzní potraviny pohledem vědců. Opravdu byste se měli vzdát mléka či vajec?

Okolo spousty potravin kolují fámy a nepravdivé informace. Samozvaní odborníci by některé potraviny nejraději zakázali. Jiní se zaměřují na jednu složku potravin, ale nepracují s dalšími faktory, které ovlivňují stravování. Také následující potraviny jsou považovány […]

Žakie (jackfruit): zdravé ovoce, kterému se říká i „veganské vepřové“
Nezařazené

Žakie (jackfruit): zdravé ovoce, kterému se říká i „veganské vepřové“

Žakie je ovoce, které u nás zatím není příliš známé. Stále oblíbenější je naopak v USA, kde se mu dokonce někdy říká „veganské vepřové“. Původ žakie Žakie je ovoce, které pochází z tropického stromu s názvem chlebovník různolistý. […]

Bolo
Nezařazené

Boloňské špagety jsou oblíbené po celém světě, v Itálii ale neexistují

Boloňské špagety jsou celosvětově rozšířeným pokrmem. V Itálii na ně ovšem prakticky nenarazíte, protože se boloňská omáčka dělá k jiným druhům těstovin. Původ boloňské omáčky Nejstarší recept na ragú (pokrm z nakrájeného dušeného masa či zeleniny) s těstovinami […]

Basket of eggs on straw
Nezařazené

Vejce: symbol Velikonoc, který může, ale nemusí být zdravý

Vejce jsou pro člověka odedávna důležitou potravinou, ale také symbolem zrození a života. I proto jsou nedílnou součástí Velikonoc. Historie používání vajec Vejce člověk konzumoval ještě daleko dříve před tím, než vůbec domestikoval první zvířata, […]

Kuzu: škrob pocházející až ze 100kg kořene. Pomáhá trávení i při vysokém krevním tlaku
Nezařazené

Kuzu: škrob pocházející až ze 100kg kořene. Pomáhá trávení i při vysokém krevním tlaku

Kuzu je tradiční japonský produkt, který se vyrábí z kořene puerarie. V kuchyni jej můžete použít jako zahušťovadlo, navíc ale pomáhá proti různým zdravotním neduhům. Původ kuzu Kuzu je škrob z kořene keře zvaného puerarie, který rostl původně […]