Některé druhy cukroví je třeba připravovat už koncem listopadu, aby stihly do Vánoc změknout. Jiné se ale dělají na poslední chvíli. Pokud patříte k lidem, kteří milují sladké, ale neradi pečou, připravte si následující nepečené druhy cukroví letos i vy.
Zvládne je každý. Do jejich přípravy můžete navíc zapojit i děti. Tyto tři druhy si vychutnáte i bez velké práce, recepty jsou opravdu snadné.
Je pouze třeba myslet na to, že obsahují hodně cukru a jsou více kalorické než většina pečených druhů. Pokud to s jejich konzumací ale nepřeženete, není se čeho bát.
Kokosové kuličky
Na přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat 250 gramů sušenek, 100 gramů másla, 50 gramů moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce mléka a kokos na obalení. A samozřejmě také pár šikovných dětských pomocníků.
Sušenky rozmixujte na jemný prášek. Přidejte k nim změklé máslo, moučkový cukr, kokos a kakao. Potom vmíchejte do směsi mléko tak, aby vzniklo těsto. Z této hmoty tvořte malé kuličky a obalujte je v kokosu. Nakonec je nechte v lednici ztuhnout.
Čokoládové trojhránky
I tento recept je velmi snadný. Potřebovat budete jen 250 gramů máslových sušenek, 150 gramů hořké čokolády, 100 gramů mletých vlašských ořechů, 50 gramů moučkového cukru a 2 lžíce rumu. Ten můžete vynechat, pokud budou cukroví konzumovat i děti.
Rozmixujte sušenky, přidejte k nim nadrobno nasekanou čokoládu. Do směsi vmíchejte mleté ořechy, cukr a rum. Zpracujte vše v kompaktní hmotu, se kterou se bude dobře pracovat. Nakonec vytvarujte trojhránky a nechte je vychladit.
Arašídové kuličky
Na tento recept si připravte 200 gramů sušenek nebo piškotů, 150 gramů arašídového másla, 50 gramů cukru, 50 gramů hořké čokolády na obalení kuliček a moučkový cukr.
Sušenky nebo piškoty rozmixujte, smíchejte s arašídovým máslem a cukrem. Vytvořte z těsta malé kuličky, které obalíte v roztavené čokoládě a poté v moučkovém cukru. Nechte cukroví zchladnout a můžete podávat.
Zdroj: Hlídačky, Jíme Jinak, Top Recepty
Autor: Šárka Cvrkalová