Nepečené cukroví: Tyhle tři druhy připravíte snadno i na poslední chvíli

Zdroj: Pixabay

Některé druhy cukroví je třeba připravovat už koncem listopadu, aby stihly do Vánoc změknout. Jiné se ale dělají na poslední chvíli. Pokud patříte k lidem, kteří milují sladké, ale neradi pečou, připravte si následující nepečené druhy cukroví letos i vy.

Zvládne je každý. Do jejich přípravy můžete navíc zapojit i děti. Tyto tři druhy si vychutnáte i bez velké práce, recepty jsou opravdu snadné.

Je pouze třeba myslet na to, že obsahují hodně cukru a jsou více kalorické než většina pečených druhů. Pokud to s jejich konzumací ale nepřeženete, není se čeho bát.

Kokosové kuličky

Na přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat 250 gramů sušenek, 100 gramů másla, 50 gramů moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce mléka a kokos na obalení. A samozřejmě také pár šikovných dětských pomocníků.

Sušenky rozmixujte na jemný prášek. Přidejte k nim změklé máslo, moučkový cukr, kokos a kakao. Potom vmíchejte do směsi mléko tak, aby vzniklo těsto. Z této hmoty tvořte malé kuličky a obalujte je v kokosu. Nakonec je nechte v lednici ztuhnout.

Čokoládové trojhránky

I tento recept je velmi snadný. Potřebovat budete jen 250 gramů máslových sušenek, 150 gramů hořké čokolády, 100 gramů mletých vlašských ořechů, 50 gramů moučkového cukru a 2 lžíce rumu. Ten můžete vynechat, pokud budou cukroví konzumovat i děti.

Rozmixujte sušenky, přidejte k nim nadrobno nasekanou čokoládu. Do směsi vmíchejte mleté ořechy, cukr a rum. Zpracujte vše v kompaktní hmotu, se kterou se bude dobře pracovat. Nakonec vytvarujte trojhránky a nechte je vychladit.

Arašídové kuličky

Na tento recept si připravte 200 gramů sušenek nebo piškotů, 150 gramů arašídového másla, 50 gramů cukru, 50 gramů hořké čokolády na obalení kuliček a moučkový cukr.

Sušenky nebo piškoty rozmixujte, smíchejte s arašídovým máslem a cukrem. Vytvořte z těsta malé kuličky, které obalíte v roztavené čokoládě a poté v moučkovém cukru. Nechte cukroví zchladnout a můžete podávat.

Zdroj: Hlídačky, Jíme Jinak, Top Recepty

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz