Málokdo z nás odolá něčemu sladkému, zvlášť když to voní po čokoládě. Přitom nemusí jít o kalorickou bombu. Pokud vás honí mlsná a máte chuť na něco dobrého, zkuste si připravit nepečené čokoládové sušenky.
Skvělé na tom je, že pro jejich přípravu potřebujete pouze tři suroviny. V dnešním článku vám přinášíme recept na skvělé nepečené čokoládové sušenky, které zaženou chuť na sladké a zachutnají celé rodině.
Základní recept na čokoládové sušenky
Nepečené čokoládové sušenky nejsou výborné jen svou chutí, zamilujete si je také proto, že si je můžete připravit kdykoli – potřebné suroviny má totiž většina z nás neustále doma po ruce. Dalším bodem k dobru je také skutečnost, že jsou neskutečně variabilní, a vždy si je tak můžete připravit trochu jinak.
Na základní sušenky potřebujete podle webu Chuť přírody hrníček jemných ovesných vloček, jednu kvalitní hořkou čokoládu a jednu až dvě lžíce ořechového či mandlového másla. Přidat můžete i špetku vanilky, což ale není povinná surovina. Chcete-li mít sušenky lepší, přidejte několik lžic datlového cukru.
Postup je úplně jednoduchý, hravě si s ním poradí i začínající kuchařka. Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu. Přidejte k ní ořechové či mandlové máslo, chcete-li trošku vanilky, a promíchejte. Následně přidejte také ovesné vločky, opět promíchejte a v závislosti na konzistenci těsta buď přidejte pár lžic převařené vody, nebo trochu másla.
Namočte si ruce a postupně z těsta tvarujte sušenky, které nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici. Poté už můžete podávat, případně navrch sušenek přidat malou lžičku marmelády. Do sušenek je také možné přidat hrst drcených oříšků, skvěle v nich vyniknou i drcené mandlové plátky.
Nepečené čokoládové sušenky zase trochu jinak
Existuje samozřejmě vícero receptů, jak si můžete nepečené čokoládové sušenky připravit. Abyste měli na výběr, přinášíme vám ještě jeden chutný recept. Budete potřebovat 500 g sušenek, 200 ml mléka, 50 g másla, 60 g kakaa, 100 g mléčné čokolády a 30 g pistácií.
Sušenky nadrťte pomocí kuchyňského robota, přidejte k nim nejdříve sypké suroviny a dobře promíchejte. Poté přichází na řadu tekuté suroviny, po kterých opět vše důkladně promíchejte.
Těsto přendejte na pečicí papír a vytvarujte váleček, poté jej zabalte do pečicího papíru a nechte odpočinout v lednici alespoň dvě hodiny. Po uplynutí daného času sušenky nakrájejte a namočte je v rozpuštěné mléčné čokoládě. Navrch nasypte drcené pistácie.
Zdroj: Youtube.com, chutprirody.cz, gustoacademy.cz
Autor: Natálie Kabourková