Nasi goreng je pokrm, jehož hlavní složkou je rýže. Přesto se ale v Indonésii často konzumuje jako snídaně. Jídlo je velmi syté a dodá velké množství energie. Skvěle poslouží také jako oběd nebo večeře.
Pokud máte doma zbytky uvařené rýže a nevíte, co s ní, tento recept vám pomůže ji zužitkovat. Stačí si připravit zeleninu, kousek kuřecího masa, krevety a vajíčko a ze zbytků od včerejšího oběda vytvoříte dokonalé jídlo.
Smažená rýže s mořskými plody
Nasi goreng je jídlo, které kombinuje celou řadu chutí. Výsledek je ale naprosto dokonalý. Pokud patříte k milovníkům bohatých pokrmů obsahujících maso i zeleninu, na tomto indonéském receptu si pochutnáte.
Připravte si olej, čerstvý zázvor, mrkev, 150 gramů kuřecích prsou, 150 gramů krevet, hrášek, 2 hrnky vařené rýže, sladkou chilli omáčku, ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, koriandr, sůl a pepř.
Snadné a rychlé
Ačkoli jídlo kombinuje mnoho chutí, je připravené poměrně rychle. Je to i díky tomu, že rýži už máte uvařenou z dřívějška. Nyní ji stačí společně s ostatními surovinami osmahnout na pánvi.
Rozpalte olej, na který dejte najemno pokrájený zázvor a mrkev. Přidejte kuřecí maso a krevety a vše krátce orestujte. Potom přimíchejte hrášek, rýži, všechny tři omáčky a směs promíchejte. Nakonec přidejte koriandr a podle chuti sůl a pepř.
Jídlo se podává s volským okem. Vajíčko by mělo mít správně žloutek tekutý, aby se dal krásně smíchat s rýžovou směsí. Celé jídlo můžete ještě dozdobit nasekanou petrželkou. Zda si ho dáte k snídani, obědu či večeři, je jen na vás.
Zdroj: Prima Fresh, Apetit, Foodies
Autor: Šárka Cvrkalová