Řízky jsou v naší rodině jídlo, které se konzumuje minimálně dvakrát do měsíce. Milujeme je všichni. A od doby, kdy je dělám nakládané v jogurtu, nám chutnají ještě daleko víc. Tenhle jednoduchý recept musíte vyzkoušet i vy.
Hodí se k bramborám, ke kaši, k salátu nebo hranolkům. Řízky se dají dělat na mnoho způsobů. Už jste někdy zkoušeli vepřové maso před smažením nakládat do jogurtu?
Pokud ne, rozhodně je ten správný čas. Já jsem si na první dobrou také nebyla receptem vůbec jistá, když jsem ho ale vyzkoušela a ochutnala jsem, došlo mi, že jinak už řízky nejspíš nikdy dělat nebudu.
Řízek v jogurtu
Na přípravu nakládaných řízků budete potřebovat vepřové maso, ideální je vepřová kýta. Na 6 plátků masa si dále připravte 500 mililitrů bílého jogurtu, lžičku mletého pepře, 2 stroužky česneku, grilovací koření, 3 vajíčka, strouhanku na obalení a vepřové sádlo na smažení.
Plátky kýty osolte, opepřete a lehce naklepejte. Poté si připravte marinádu z bílého jogurtu, vajíčka, grilovacího koření a česneku. Do té maso ponořte a dejte do ledničky.
Smažené na sádle
Maso v marinádě nechte v lednici minimálně 2 hodiny, ideální ale je připravit si jídlo den předem a nechat řízky odpočívat přes noc.
Potom je obalte ve vajíčku a ve strouhance a smažte na sádle po obou stranách dozlatova. Použít samozřejmě můžete i klasický olej, řízky ale budou mít úplně jinou chuť, záleží na vašich preferencích.
Jídlo se podává s bramborami, hranolky, kroketami, zkrátka s tím, na co máte chuť a co máte rádi. Nezapomeňte pokrm dozdobit okurkou a rajčetem a na řízek samozřejmě položit kolečko citronu.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová