Šťávu z čerstvého citronu jsme si zvykli přidávat do čaje i do osvěžující limonády. Citrony jsou i skvělou přísadou při vaření nebo třeba při pečení. Mít je doma po ruce se určitě vyplatí a každé správné hospodyňce by citrony doma neměly chybět.
Pokud jste někdy odšťavňovali citron, možná se vám stalo, že jste se postříkali kyselou šťávou. Nemluvě o tom, že ne vždy se vám tohle citrusové ovoce podaří vymačkat do poslední kapičky. Proto pro vás máme tip, jak dostat z citronu co nejvíce šťávy a zbytečně se u toho nezašpinit.
Tenhle trik si zamilujete
Dostat maximum šťávy z citronu je jednodušší, než si myslíte. Stačí na to jít mazaně a věřte, že už nikdy nebudete řešit cákance na kuchyňské lince, ani na oblečení.
Představíme vám super trik, který si okamžitě zamilujete. A už nikdy nebudete k vymačkání citronu potřebovat odšťavňovač.
Vymačkejte citron s pomocí špejle
Začněte tím, že citron poválíte na lince. Položte na něj celou dlaň, nebojte se zatlačit a válejte ho, dokud neucítíte, že krásně změkl.
Tím, že citron s trochou síly pomačkáte, uvolníte šťávu, kterou vymačkáte i z dužiny. Poté vezměte do ruky špejli a zapíchněte ji do špičky citronu.
Dejte si pozor, aby špejle neprošla skrze slupku. Špejli vytáhněte, otočte citron dírkou dolů směrem ke sklenici a vymačkejte šťávu.
Zdroj: mashed.com
Autor: Natálie Kabourková