Pokud čekáte návštěvu, nebo máte jednoduše chuť na nějakou jednoduchou slanou pochoutku, tyhle košíčky z listového těsta jsou ideální volbou. Já osobně je dělám poměrně často, a to právě proto, že je jejich příprava tak snadná.
Mozzarellu jsem vždy milovala. Na sladké mě nikdy moc neužilo, a listové těsto jsem se tak naučila zpracovávat spíše ve slaných receptech. Tento pokrm je vhodný i pro vegetariány a zamilujete si ho po prvním kousnutí.
Minimum ingrediencí
Na přípravu mozzarelových košíčků z listového těsta nebudete potřebovat nic speciálního. Ve skutečnosti jde o pokrm, který uděláte z minima ingrediencí a vyjde vás také poměrně levně.
Připravte si balení listového těsta, trochu hladké mouky na podsypání, 2 balení mozzarelly, tabasco podle chuti, provensálské koření a dýňová semínka. Někdy přidávám i šunku, není to ale nutné.
Jak na přípravu
Předehřejte si troubu na 200 °C. Listové těsto rozválejte na pomoučněné ploše. Potom z něj vykrájejte kolečka. Můžete použít třeba skleničku, nebo nějakou kulatou formičku.
Kolečka potom vmáčkněte do formiček na košíčky. Do každého tohoto košíčku dejte kousek mozzarelly, pokapejte ji tabascem, posypte bylinkami a semínky. Pokud chcete, přidejte šunku.
Následně dejte vše do trouby a pečte, dokud se sýr neroztaví a nesmíchá se s bylinkami. Trvá to obvykle okolo deseti minut. Košíčky se podávají ideálně ještě teplé. Dají se jíst i studené, předpokládám ale, že než vychladnou, žádný vám nezbyde.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová