Jako každé malé dítě i já jsem kdysi milovala nanuky a škemrala o ně u rodičů kdykoli, když jsme byli v obchodě. A k mým nejoblíbenějším patřil Míša. A právě podle toho dnes spousta lidí doma dělá takzvané Míša řezy.
V létě si člověk nanuk dopřeje rád, v zimě je ale dětem obvykle rodiče nepovolí. To nicméně neznamená, že si nemůžeme tvarohovou svačinku s čokoládou dopřát v jiné podobě.
Míša řezy
Míša řezy dělám už dlouho. Naučila mě je kamarádka. Každý na ně má možná trochu jiný postup, ve výsledku jde ale o vynikající dezert, který máte rychle hotový. A možná ještě rychleji snědený.
Na přípravu těsta budete potřebovat 6 vajíček, 6 lžic cukru, 2 lžíce oleje, 6 lžic polohrubé mouky, prášek do pečiva a 3 lžíce kakaa.
Na krém si připravte 250 gramů másla, 150 gramů cukru, 500 gramů tvarohu a rum. Na závěr pak už budete jen potřebovat 100 gramů másla, 3 lžíce mléka a 120 gramů čokolády na polevu.
Jak na přípravu dezertu
Z vaječných bílků si nejprve vyšlehejte sníh. Žloutky utřete společně s cukrem, přidejte k nim kakao, mouku a prášek do pečiva. Do těsta poté opatrně zapracujte sníh a rozetřete vzniklou směs na plech.
Korpus pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 15 minut. Mezitím připravte krém, a to tak, že vyšleháte tvaroh s máslem, cukrem a rumem. Směsí potřete upečený korpus.
Na závěr pak ve vodní lázni rozehřejte máslo a nalámanou čokoládu. Vmíchejte mléko a hotovou polevou rovnoměrně polijte krém. Míša řezy nechte zatuhnout v ledničce a můžete podávat.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová